Achilles Veen door in de beker

Zaterdag 10 november mocht Achilles Veen 1 het in de tweede ronde van de KNVB Districtsbeker opnemen tegen vv Almkerk.

Mede door een grote lijst met afwezigen was er door Giovanni Franken wat gesleuteld aan de basisopstelling. Achilles Veen begon in de volgende opstelling aan de wedstrijd: Jorn Wagener, Harm van Ballegooijen, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Ayden Kuijpers, Theo Martens, Kees Schellekens, Thomas de Man, Niek Wilborts en Soufiane Allach.

Achilles Veen mocht als eerste aftrappen op een regenachtig sportpark in Almkerk. Beide ploegen kwamen de volledige eerste helft niet tot uitgespeelde kansen en het enige noemenswaardige was een gele kaart voor Kees Schellekens die met zijn sliding over de bal heen ging en zijn tegenstander raakte.

De tweede helft werd het weer wat beter, evenals het spel van Achilles Veen. In de 53e minuut krijgt Thomas de Man een niet te missen kans uit de rebound. 0-1! Achilles Veen hield daarna gemakkelijk stand en ging langzaamaan wat beter voetballen. Ook na een aantal wissels kon Achilles Veen nog gevaarlijker worden. Ilias Zaimi, Roel de Kruijk en Sen Aerts waren nog in het veld gekomen voor Soufiane Allach, Kees Schellekens en Ayden Kuijpers.

Het dichtst bij een doelpunt waren de gastheren nog toen Ilias Zaimi een terugspeelbal wat naast Jorn Wagener speelde. De rolde uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast. Verder kon vv Almkerk geen echt kansen meer creëren. Achilles Veen had nog wat kansen op de score uit te bouwen, maar liet het bij 0-1. Genoeg om de derde ronde te bereiken. Wel kregen Sen Aerts (handsbal) en Ilias Zaimi (hinderen bij een vrije schop) nog een gele kaart.

Volgende week
Zaterdag 17 november start in de Hoofdklasse A de tweede periode. Voor Achilles Veen 1 dus een nieuwe start met een uitwedstrijd tegen XerxesDZB in Rotterdam. Aftrap om 14:45 uur.