Voorbeschouwing Unitas ’30 – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 20 april staat er voor Achilles Veen weer een competitiewedstrijd op het programma. De reis gaat naar Etten-Leur en daar kunnen de groen-witten het om 18:00 uur opnemen tegen Unitas ’30, de nummer 13 van de ranglijst.

Achilles Veen kan ondanks de twee gelijke spelen in de afgelopen twee competitiewedstrijden toch met een goed gevoel afreizen naar Etten-Leur. De ploeg van Dennis van der Steen wist immers dinsdagavond de bekerfinale te bereiken door Heerjansdam op eigen terrein met 0-2 te verslaan. Unitas ’30 is daarnaast niet bepaald een hoogvlieger in de competitie, maar we hebben vorige week tegen Nemelaer gezien dat dat geen garantie geeft voor een goed resultaat.

Ondanks het gelijke spel van afgelopen week wist Achilles Veen toch een plaatsje te stijgen op de ranglijst. De groen-witten staan nu op de tweede plaats met evenveel punten als nummer 3 Dongen, maar met een iets beter doelsaldo. Wel moest Achilles Veen de koppositie in de derde periode afstaan aan Venray dat daarin 1 punt meer heeft.

Unitas ’30 verloor afgelopen weekend in eigen huis met 0-2 van EVV Echt, maar wist daarvoor wel drie wedstrijden op rij te winnen. Namelijk tegen Nemelaer, Nuenen en Kruisland. De ploeg uit Etten-Leur heeft nog genoeg om voor te strijden aangezien ze op dit moment nog niet op een veilige plaats staan. De achterstand op nummer 12 Wittenhorst bedraagt 3 punten.

Het zou dus zomaar weer een spannende pot voetbal kunnen worden.

De wedstrijd in Etten-Leur begint zaterdag om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Masman. Hij wordt daarbij geassisteerd door Hugo Witjes en Jan van Asseldonk.

Sportpark De Lage Banken
Concordialaan 210
4871 ZD  ETTEN-LEUR