Achilles Veen naar bekerfinale!

17237fd3-1991-41b7-bdf6-3d3b2103d424

Gisterenavond speelde Achilles Veen uit tegen Heerjansdam de halve finale van de Districtsbeker. Tegen de aanvallend onmachtige gastheren werd het nooit een echte wedstrijd en de 0-2 die na 90 minuten op het scorebord stond was meer dan terecht. Achilles Veen speelt op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) om 17:00 de bekerfinale op het sportpark van Trinitas in Oisterwijk. De tegenstander is donderdagavond bekend. Zwaluw-VFC en Goes nemen het dan tegen elkaar op in de andere halve finale.

Voorafgaande aan de wedstrijd was er twijfel of er wel op het natuurgras van het hoofdveld gespeeld kon worden op het mooie sportpark De Molenwei door de overvloedige regenval. Gelukkig keurde scheidsrechter Kuipers het veld goed en kon er toch op het hoofdveld afgetrapt worden.

Aftrappen deed Heerjansdam, maar Achilles Veen nam daarna al snel het heft in handen. Al na 1,5 minuut schoot Thomas de Man vanuit een gevaarlijke positie op de paal. De rebound viel bij Jochem Scheij voor de voeten en die tekende dus al in de tweede minuut voor de 0-1. Gedragen door de vroege voorsprong bleef Achilles Veen de aanval zoeken op het lastig te bespelen veld. Dit leidde tot een behoorlijk aantal kansen voor Achilles Veen, maar schietkansen voor Pim Goossens en Fabian Korporaal en een kopkans voor Melle Mandemakers troffen geen doel meer in het eerste half uur. Tussendoor kwam Heerjansdam ook nog een keer gevaarlijk voor de goal van Mathijs Donatz, maar de aanvaller in kansrijke positie liet de bal van zijn voet schieten.

Na ruim een half uur de grootste kans van de wedstrijd die geen doel trof. Jochem Scheij komt weer eens dreigend door over de rechter kant. Zijn pass op Pim Goossens is goed, maar de spits raakt de bal niet lekker. Wat fortuinlijk belandt deze bij Thomas de Man voor de voeten, maar de linker vleugelflitser verzuimt de bal in het lege doel te schieten.

Voor de rust nog een kans voor Pim Goossens op aangeven van Ayrton Statie, maar de inzet van de spits gaat naast. Tussendoor had Heerjansdam nog tweemaal de mogelijkheid om richting het Veense doel te koppen, maar echt gevaarlijk was dat niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Veel lange ballen van beide ploegen, maar Achilles Veen weet daarmee veel meer gevaar te stichten dan de thuisploeg. De eerste mogelijkheid is weer voor Pim Goossens op aangeven van Jochem Scheij, maar hij raakt de bal niet lekker. Na ruim een half uur spelen weer een keer gevaar van Heerjansdam, maar het schot gaat hard voorlangs.

Na 70 minuten spelen verdubbelt Achilles Veen de voorsprong. Jochem Scheij ontfutseld de bal van een verdediger en legt breed op de volledig vrij lopende Kevin Vermeulen die onberispelijk de 0-2 binnen schiet.

Snel na de 0-2 moet Mathijs Donatz voor het eerst serieus in actie komen en doet dat voortreffelijk. Op een hard schot moet hij zich strekken en houdt knap zijn doel schoon.

Daarna is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Beide ploegen komen niet echt meer tot kansen en Heerjansdam incasseert nog een handjevol kaarten waaronder een directe rode voor een behoorlijke charge op Kevin Vermeulen.

Na een paar minuten extra tijd fluit de prima leidende scheidsrechter af en dat betekent dat Achilles Veen voor de tweede keer in de clubhistorie naar de bekerfinale mag. Exact 30 jaar na de vorige finale (die overigens gewonnen werd op eigen terrein tegen Nieuw Woensel) mag Achilles Veen op Hemelvaartsdag opnieuw gaan proberen de Districtsbeker te winnen.

Mathijs Donatz, Daan Wensink (87’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen (87’ Jeroen Sterrenburg), Nikki Baggerman (90’ Willem Timmermans), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man (82’ Tim van Broekhoven)