Voorbeschouwing UDI ‘19/CSU – Achilles Veen

Teamfoto-2023-2024

Komend weekend staat speelronde 6 op het programma in de Vierde Divisie C. Voor Achilles Veen staat er weer een uitwedstrijd op het programma. De gastheer is koploper UDI ‘19/CSU uit Uden. In competitieverband uiteraard weer een nieuwe tegenstander voor Achilles Veen, maar het zal niet de eerste officiële wedstrijd zijn die beide ploegen tegen elkaar spelen. Als we 23 jaar terug in de tijd gaan kunnen we terugkijken op een ontmoeting in de poulefase van de KNVB beker. Achilles Veen en het toenmalige UDI’19/Beter Bed werden in groep 10 ingedeeld met Helmond Sport en Eindhoven. Achilles Veen verloor met 4-1 van Helmond Sport en UDI ’19 verloor de openingswedstrijd tegen Eindhoven thuis met 0-2. Achilles Veen won vervolgens thuis met 3-1 van UDI ’19 (onze huidige keeperstrainer Jan Schalken stond bij de Udenaren op doel en mocht dus drie maal vissen 😉) en Eindhoven en Helmond Sport speelden met 1-1 gelijk. Op de laatste speeldag van de groep verloor UDI ’19 kansloos met 1-6 van Helmond Sport en Achilles Veen greep net naast een plaats in de volgende ronde door met 2-2 gelijk te spelen tegen Eindhoven. De twee goals van Vincent de Adel waren net niet voldoende voor een plaats in de volgende ronde doordat Eindhoven vlak voor tijd een discutabele strafschop mee kreeg en daaruit gelijk maakte.

Het zijn natuurlijk allemaal mooie herinneringen, maar de realiteit is dat Achilles Veen aanstaande zaterdag op bezoek moet bij de koploper. Een koploper die alleen nog maar verloor van Nuenen met 2-1 en dat waren ook meteen de enige tegentreffers voor de Udenaren. Zelf wisten de rood-wit-blauwen het net al 13 keer te vinden in vijf wedstrijden. Naar verwachting dus een pittige wedstrijd voor de groen-witten die afgelopen zaterdag op De Hanen Weide bij Wittenhorst in het mes liepen. De Limburgers leunden op een hechte defensie, kwamen wat gelukkig op voorsprong en het lukte Achilles Veen niet om er doorheen te voetballen. Naar verwachting zal UDI ’19 een andere speelstijl hanteren dan Wittenhorst, dus we hopen op een mooie open wedstrijd met goed voetbal.

Let op! De wedstrijd begint pas om 18:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Max Kok. Hij wordt hierbij geassisteerd door Floris Smit en Martin Koster.

Voorafgaande aan de wedstrijd zal er een benefietwedstrijd gespeeld worden tussen een team van OUD UDI 1 tegen een team van Beter Bed om geld in te zamelen voor het Prinses Maxima Centrum. Deze wedstrijd begint rond 16:30 uur. Wilt u deze actie steunen? Klik dan hier om een donatie te doen. Na de wedstrijd zal er in de kantine van UDI 19 een afterparty georganiseerd worden.