Achilles Veen temt koploper UDI ’19 en pakt punt

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 30 september speelde Achilles Veen in de zesde speelronde van de Vierde Divisie C uit bij koploper UDI ‘19/CSU. UDI had in de voorgaande vijf wedstrijd slechts 2 doelpunten tegen gekregen en pas 3 verliespunten. Het werd zaterdagavond een mooi schouwspel dat eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Op een goed gevuld sportpark Parkzicht in Uden trapten beide ploegen om 18:00 uur af. Achilles Veen speelde met een wat defensiever middenveld dat werd bezet door Melle Mandemakers, Jeroen Sterrenburg en Glenn Kools. Jens Verschuren mocht in de spits plaatsnemen door afwezigheid van de geblesseerde Jari Koenraat.

UDI kwam goed uit de startblokken en al in de tweede minuut moet Jan Schimmel in actie komen om zijn doel schoon te houden. UDI 19 heeft in de openingsfase veel de bal en zoekt naar gaatjes in de Veense defensie. In de 20e minuut valt er weer een behoorlijke kans te noteren voor de gastheren, maar de bal belandt in het zijnet.

In de 25e minuut de eerste Veense doelpoging. Jens Verschuren wordt diep gestuurd, ziet de Udense doelman redelijk ver voor zijn doel staan en probeert vanaf rechts in de korte hoek binnen te schieten. Zijn schot was echter niet hard genoeg om het de keeper moeilijk te maken.

Drie minuten later is het wel raak voor Verschuren. Jochem Scheij zet een snelle counter in, passeert zijn tegenstander en geeft perfect voor op de meegelopen Jens Verschuren die keurig in de hoek de 0-1 binnen schiet.

In de 32e minuut komt Achilles Veen bijna op een grotere voorsprong, maar Jochem Scheij krijgt de perfecte dieptepass niet goed onder controle en heeft daardoor te veel tijd nodig om te kunnen profiteren. In de tegenstoot is het aan de andere kant wel meteen raak. Doelman Jan Schimmel laat een schot los en in de rebound profiteren de Udenaren met de 1-1.

In de slotfase van de eerste helft zijn beide ploegen nog gevaarlijk. Jochem Scheij probeert het van afstand, maar maakt het de doelman niet echt moeilijk. UDI ’19 is nog kansrijk, maar Jan Schimmel kan met 1 hand redden. De grootste kans van de slotfase is voor Thomas de Man. Jochem Scheij passt op Jens Verschuren die vervolgens weer terug legt op Thomas de Man. De Man schiet helaas over.

In de tweede helft schommelt het spel nog meer op en neer dan in de eerste helft. Het eerste gevaar is wel voor de thuisploeg in de 54e minuut, maar Jan Schimmel voorkomt met een prachtige redding een tegentreffer. 10 minuten later vliegt een van richting veranderd schot van de ingevallen Fabian Korporaal er bijna in via een tegenstander, maar gaat net naast.

In de 79e minuut weer een behoorlijke kans voor UDI, maar het is opnieuw Jan Schimmel die bijna zekere tegentreffer voorkomt.

Ook in de slotfase golft het spel nog op en neer. In de 83e minuut krijgt Thomas de Man nog een kans die net naast gaat. In de 89e minuut nog een kansje voor UDI, maar deze wordt wild over geschoten. De grootste kans in de slotfase was vlak voor het eindsignaal nog voor Thomas de Man, maar ook de keeper van UDI kan zich onderscheiden door een schot richting de verre hoek knap te keren.

Zo eindigt de topper UDI ‘19/CSU – Achilles Veen in een 1-1 gelijkspel.

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Tim van Broekhoven, Melle Mandemakers (46’ Fabian Korporaal) , Glenn Kools, Jeroen Sterrenburg (76’ Ayrton Statie), Jochem Scheij (81’ Ray Versluis), Jens Verschuren, Thomas de Man.

Uitslagen zesde speelronde: SV Venray – Unitas ’30 7-0, EVV Echt – Nuenen 2-2, Juliana ’31 – Dongen 2-1, Wittenhorst – HVCH 2-0, SC Kruisland – Nemelaer 0-2, Goes – Orion 5-1 en Halsteren – Best Vooruit 2-3.

Zaterdag 7 oktober speelt Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Op de Hanen Weide is dan SV Venray te gast. De wedstrijd begint om 14:30 uur.