Voorbeschouwing Spijkenisse – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 7 mei speelt Achilles Veen de uitwedstrijd bij Spijkenisse. Om te kijken hoe de tegenstander van Achilles Veen ervoor staat moeten we helaas voor Spijkenisse naar de onderkant van de ranglijst in de Hoofdklasse A. Waar Rijsoord en Achilles ’29 wel zo goed als zeker zullen degraderen, wordt net daarboven een strijd gestreden om de nacompetitie te ontlopen. Die strijd wordt voorlopig gestreden tussen DHSC, DUNO D, Scherpenzeel en Spijkenisse. Deze vier ploegen staan binnen vier punten van elkaar en Spijkenisse staat er van hen het slechtste voor op de 14e plaats. Toch heeft Spijkenisse er nog stukken slechter voor gestaan. Van de laatste 10 wedstrijden werden er namelijk 6 winnend afgesloten. Zo ook afgelopen zaterdag op bezoek bij Rijsoord: 1-5. Spijkenisse heeft dus de goede vorm te pakken.

Hetzelfde kan uiteraard gezegd worden over Achilles Veen. Van de laatste 11 wedstrijden werden er maar liefst 9 gewonnen. Sinds de winterstop werden 28 van de in totaal 40 punten binnengehaald. Voor die reeks stond Achilles Veen namelijk tussen de hierboven genoemde clubs. De zegetocht na de winter heeft Achilles Veen wel in veilige haven gebracht en wie weet zit er nog een mooi prijsje in aan het einde van het seizoen. Dan zal er om te beginnen zaterdag op bezoek bij Spijkenisse wel gewonnen moeten worden. Achilles Veen staat in de stand momenteel op de zesde plaats en in de derde periode wordt ook de zesde plaats ingenomen.

De onderlinge statistieken spreken in ieder geval in het voordeel van Achilles Veen. Van de laatste 7 ontmoetingen wist Achilles Veen er 4 te winnen en Spijkenisse trok 2 maal aan het langste eind. De heenwedstrijd van dit seizoen werd op De Hanen Weide 0-0. Één van de slechts drie wedstrijden waarin Achilles Veen niet wist te scoren en de enige 0-0 voor Achilles Veen dit seizoen.

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter K. van Dijk. Hij wordt daarbij geassisteerd door T. Deden en J.B. Prins.