Seizoen Achilles Veen 1 dreigt uit te gaan als een nachtkaars

Teamfoto zonder tekst

Afgelopen zaterdag speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen Spijkenisse. Er was voorafgaande aan deze wedstrijd nog hoop dat er misschien nog met een mooi prijsje in de vorm van een periodetitel afgesloten kon worden, maar dat is na zaterdag ijdele hoop geworden. Op bezoek bij Spijkenisse kwam Achilles Veen nog wel op voorsprong, maar leed uiteindelijk een terechte 2-1 nederlaag.

Voor Spijkenisse waren de punten ook nog zeer belangrijk. De ‘groen-witten’ zijn namelijk nog in een degradatiestrijd verwikkeld. Het was voor de thuisploeg dan ook een domper toen Achilles Veen na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Achilles Veen was al een keer gevaarlijk geweest via Jay-Jay Meierdres, maar toen kon een verdediger nog op tijd ingrijpen. Nu was het opnieuw Jay-Jay Meierdres waar het gevaar vandaan kwam. Zijn perfecte voorzet werd in de kruising gekopt door Sen Aerts.

De thuisploeg stelde echter snel orde op zaken. 3 minuten later lukt het Jordy Zielschot namelijk niet om een voorzet goed weg te boksen. De bal valt bij Mika Weerts voor de voeten die kan eenvoudig afwerken. 1-1.

In de tweede helft is het spel van beide ploegen, evenals in de eerste helft, niet om over naar huis te schrijven. De grote kansen zijn dan ook spaarzaam. Beide ploegen raken wel een keer de lat vanuit een hoekschop, maar in de 75e minuut is het dan toch raak voor Spijkenisse. Achilles Veen krijgt een voorzet niet goed weggewerkt en dan is het Bradley Tuinfoort die de 2-1 binnen schiet.

Spijkenisse komt even later met 10 man te staan wanneer Franzoso zijn tweede gele kaart gepresenteerd krijgt. Achilles Veen probeert er dan nog een slotoffensief uit te persen met Maarten Boddaert in de voorhoede. Nikki Baggerman is nog dicht bij de gelijkmaker en ook Niek Wilborts en Maarten Boddaert zijn nog gevaarlijk met de kop, maar de doelman van Spijkenisse weet zijn ploeg op de been te houden. Spijkenisse wint met 2-1 en houdt de punten in eigen huis.

Voor Achilles Veen lijkt er niets anders op te zitten dan de competitie goed af te sluiten. Na de winterstop werd een prachtige reeks neer gezet waardoor de ploeg zich in veilige haven speelde. De timing was helaas iets minder waardoor een periodetitel er niet in zat. In de derde periode gaat Rijnvogels onbedreigd aan kop met 6 overwinningen uit 6 wedstrijden.

Jordy Zielschot, Zain Moghal, Thijs van den Berg (76’ Vincent van Hoof), Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Teun Sebregts (57’ Rémon Koenen), Thomas de Man, Sen Aerts (67’ Thomas Schilders), Jay-Jay Meierdres

Rijnvogels won op bezoek bij Achilles ’29 met 4-1. Zij nemen daarmee de koppositie over van Capelle dat op bezoek bij Scherpenzeel niet verder kwam dan 1-1.
Overige uitslagen: ARC – Smitshoek 2-0, Jodan Boys – Rijsoord 5-0, Poortugaal – Zwaluwen 3-0 en DUNO – ’s-Gravenzande 2-4. DHSC – Feyenoord ging niet door en wordt dinsdag 17 mei ingehaald.

Zaterdag 14 mei speelt Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Achilles ’29 uit Groesbeek komt dan op bezoek. De wedstrijd begint uiteraard om 14:30 uur.