Achilles Veen 1 buigt 2-0 achterstand om in zege

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 30 april kwam DUNO D uit Doorwerth op bezoek in Veen. Achilles Veen wil graag nog meedoen om een prijsje in de vorm van een periodetitel en DUNO had de punten hard nodig om degradatie te ontlopen. Na een spannende wedstrijd was het toch Achilles Veen dat aan het langste eind trok.

In de eerste helft liet Achilles Veen bij vlagen prima veldspel zien, maar de scherpte ontbrak om de score te openen. In de eerste minuut was er al een poging van Rico Geeroms van afstand en een minuut later passeerde Jay-Jay Meierdres zijn tegenstander op de achterlijn, maar was er niemand om tegen zijn voorzet aan te lopen. Achilles Veen loopt echter iets te enthousiast vooruit, want in de 7e minuut moet de 0-1 geïncasseerd worden.

Het spelbeeld veranderd daarna niet echt. Achilles Veen heeft het meeste balbezit en creëert ook wel kansen, maar Sen Aerts, Thomas de Man en Teun Sebregts weten kansen niet te verzilveren. Tussendoor is het wel meerdere keren billenknijpen wanneer DUNO er overheen komt gecounterd. Jordy Zielschot laat zich weer van zijn beste kant zien, maar na een half uur spelen is het toch raak en komen de bezoekers op 0-2.

In de tweede helft gaat Achilles Veen nog wat meer aandringen en voor DUNO wordt het vooral tegenhouden. Als de tweede helft 5 minuten oud is, is daar de eerste Veens doelpoging. Meierdres probeert het met een pegel van afstand, maar deze wordt tot hoekschop verwerkt. Een paar minuten later is het opnieuw Meierdres die gevaarlijk is. De kans is deze keer veel groter, maar hij schuift hem net naast.

In de 65e minuut is het dan eindelijk wel raak en het is verdediger Rico Geeroms de bal binnen jaagt voor de 1-2! Achilles Veen blijft doordrukken en in de 67e minuut neemt Nikki Baggerman een voorzet van Sen Aerts op de pantoffel, maar hij schiet recht op de keeper. Twee minuten later hetzelfde beeld, maar nu komt de voorzet van Thomas de Man.

Een klein kwartier voor tijd is er dan toch de gelijkmaker. Een hoekschop van Nikki Baggerman wordt niet goed uitverdedigd en wie anders dan Sen Aerts is er als de kippen bij om de 2-2 binnen te schieten. Achilles Veen blijft de druk opvoeren en in de 85e minuut is de voorsprong een feit. Captain Thijs van den Berg rondt af na een vrije trap van Nikki Baggerman.

De overwinning komt niet echt meer in gevaar en ook in de vier minuten extra tijd lukt het de gasten niet om nog echt gevaarlijk te worden. Een mooi come back van Achilles Veen!

Jordy Zielschot, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Nikki Baggerman, Niek Wilborts, Teun Sebregts (90’ Daan Wensink), Jay-Jay Meierdres, Sen Aerts (90’ Thomas Schilders), Thomas de Man

Achilles Veen weet een stapje naar boven te maken op de ranglijst en neemt momenteel de vijfde plaats in. Dit komt onder andere door verliespartijen van Zwaluwen (1-3 verlies tegen DHSC) en Smitshoek (0-2 verlies tegen SC Feyenoord). Ook FC ’s-Gravenzande is gepasseerd, maar zij kwamen niet in actie afgelopen zaterdag. Koploper Capelle pakte wederom de winst met 3-2 tegen sv Poortugaal en nummer 2 en leider in de stand om de derde periode, FC Rijnvogels, won thuis met 2-1 van Scherpenzeel.
Overige uitslagen: Rijsoord – Spijkenisse 1-5 en Achilles ’29 – ARC 0-2.

Zaterdag 7 mei wacht Achilles Veen een uitwedstrijd op bezoek bij Spijkenisse. De aftrap is om 14:30 uur!