Voorbeschouwing RKAV Volendam – Achilles Veen

Zaterdag 22 september speelt Achilles Veen 1 een uitwedstrijd tegen RKAV Volendam. Deze amateurafdeling is ontstaan toen in 1977 de club RKSV Volendam werd opgesplitst in de profclub FC Volendam en de amateurtak RKAV Volendam.

De Volendamse amateurs spelen al sinds half jaren 90 nooit lager dan eerste klasse en zijn nu voor het 15e seizoen in de clubgeschiedenis actief in de Hoofdklasse. Achilles Veen en Volendam troffen elkaar voor het eerst in het seizoen 98/99 in de toenmalige Hoofdklasse B. Thuis wist Achilles Veen dat seizoen met 3-1 te winnen en in Volendam werd het destijds 3-0 voor de thuisploeg.

De laatste ontmoetingen tussen beide ploegen vonden plaats in een iets recenter verleden. In het seizoen 2014/2015 wist Achilles Veen thuis met 4-3 te winnen en uit zelfs met 1-4.

In het huidige seizoen vloog Volendam uit de startblokken met een 3-0 zege op Capelle en zelfs een 7-1 zege op Xerxes/DZB. Echter afgelopen zaterdag stokte de Volendamse productiviteit en werd er bij Zwaluwen met 3-1 verloren.

Aangezien Achilles Veen ook twee maal won (thuis tegen Nootdorp en thuis tegen DFS) staan beide ploegen op een gedeelde vierde plaats. De ploeg die zaterdag drie punten kan pakken zal dus voorlopig aanhaken bij de top van de Hoofdklasse A. De drie koplopers Spijkenisse, SC Feyenoord en Zwaluwen hebben namelijk maar 1 punt meer.

De wedstrijd van zaterdag wordt gespeeld op Sportpark Volendam en staat onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal uit het Friese Zwaagwesteinde. Aftrap om 14:30 uur.

Adres Sportpark Voldendam
Julianaweg 3A
1131 CX  VOLENDAM