Achilles Veen 1 pakt volle buit na goede tweede helft

Zaterdag 15 september kreeg Achilles Veen bezoek op de Hanen Weide van sv DFS uit Opheusden. De gasten vlogen uit de startblokken en speelden een goede eerste helft. Na een goede tweede helft trok Achilles Veen toch aan het langste eind met uiteindelijk toch een ruime 4-1 overwinning.

Oefenmeester Giovanni Franken had wat gesleuteld aan de opstelling en had Thomas de Man een linie laten zaken naar het middenveld en met Ilias Zaimi gebeurde het tegenovergestelde. De volledig opstelling zag er als volgt uit: Jamil Kools, Freek Langermans, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Sem van der Pijl, Toby Tan, Theo Martens, Thomas de Man, Brian Peters, Sen Aerts en Ilias Zaimi.

Onder een mooi najaarszonnetje begonnen beide partijen vol goede moed aan de wedstrijd. In de vierde minuut krijgt Achilles Veen echter al een domper te verwerken. Marc Harlaux mocht voor de gasten een vrije trap nemen net over de middellijn. Zijn voorzet werd door veel spelers gemist en belandde, ogenschijnlijk via een Veens been, achter Kools in het doel.

Voor Achilles Veen dus wederom de taak om een vroege achterstand weg te poetsen. Hier kwam de eerste helft echter weinig van terecht en Achilles Veen mocht van geluk spreken dat de gasten niet verder uitliepen. De gastheren kwamen totaal niet aan voetballen toe door het vroege druk zetten van de Opheusdenaren.

Toen er een half uur was gespeeld ontstonden wel wat kansjes voor Achilles Veen. Sen Aerts zag een doelpunt terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Een poging van Brian Peters werd door de doelman tot hoekschop verwerkt en een afstandsschot van Thomas de Man zeilde over. Na 33 minuten spelen ontsnapt Veen nogmaals aan een grotere achterstand. De DFS-inzet gaat net naast.

Vlak voor rust ontvangt Toby Tan nog een gele kaart vanwege een wat onbesuisde actie op het middenveld.

Na de rust komt er een ontketend Achilles Veen uit de kleedkamer. Meteen na de aftrap zijn de rollen volledig omgedraaid en het is Achilles Veen dat meteen op zoek gaat naar de gelijkmaker. Na ruim een uur spelen leidt dit tot de gelijkmaker uit een strafschop van Ilias Zaimi. Sen Aerts werd gevloerd binnen de berucht lijnen en Zaimi schiet de strafschop onberispelijk in de kruising.

12 minuten later bewijst Maarten Boddaert nog maar eens erg gevaarlijk te zijn met de kop. Thomas de Man gooide, na een behoorlijk aantal mislukt corners, nu wel de bal goed voor en Maarten Boddaert kopt Achilles Veen knap op voorsprong.

Ongeveer een kwartier voor tijd mag Flavio Andjole weer invallen. Hij komt in het veld voor Brian Peters. In de 79e minuut kan Achilles Veen de voorsprong alweer uitbreiden. Wederom uit een hoekschop. De kopper deze keer is Sem van der Pijl. Hij brengt de groen-witten alweer op een 3-1 voorsprong.

In de 90e minuut mag ook Soufiane Allach nog invallen. Hij komt in het veld voor Ilias Zaimi. Zijn invalbeurt mag er zijn, want in de extra tijd kan hij na een grote kans voor Andjole de 4-1 nog binnen koppen.

Na een zeer matige eerste helft en een goede tweede helft wint Achilles Veen uiteindelijk nog ruim van DFS, maar de groen-witten mochten van geluk spreken dat de achterstand in de rust niet groter was.

Koploper Volendam is na afgelopen zaterdag geen koploper meer. Uit bij Zwaluwen Vlaardingen werd door de Volendammers met 3-1 verloren. De koppositie werd overgenomen door Spijkenisse, SC Feyenoord en Zwaluwen. Spijkenisse won zaterdag thuis tegen Nootdorp met 4-1 en SC Feyenoord wist uit met Rijnvogels af te rekenen: 2-4.

Overige uitslagen: Xerxes/DZB – Capelle 2-1, FC ’s-Gravenzande – Jong Den Bosch 2-2 en Swift – Ter leede werd bij een 0 – 0 stand gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter.

De tegenstander van volgende week zal ongetwijfeld op zoek zijn naar revanche. Achilles Veen mag namelijk op bezoek bij RKAV Volendam dat afgelopen zaterdag dus de koppositie verloor.