Achilles Veen 3 verslaat de Almkerk 5 youngsters en bekert verder

De derde bekerwedstrijd van Veen 3 mocht gespeeld worden uit bij Almkerk 5, een jonge vriendenploeg die bij tijd en wijlen aardig weerstand bood. Toch stond uiteindelijk een 2 – 3 eindstand in het voordeel van de groen-witten op het wedstrijd formulier.

We starten deze keer voor de verandering maar met het lijstje van niet aanwezige Veenmannen. Niet aanwezig waren in willekeurige volgorde Gerhard ‘B100’ Boogaard, Aaziz ‘slang’ Laatiyaoui, Matthijs ‘puntknie’ Burghout, Ad ‘bomber’ van Ballegooijen, Gino ‘Gono’ Van Vuren, Mart-Jan ‘trainingsbeest’ Nieuwenhuijzen, Ruben ‘Pablo’ Burghout, Arjan ‘el capitano’ Klop en Reinier ‘man van glas’ Vos. Gezien de gigantische lijst met afwezigen waren gelukkig twee veteranen bereid om bij ons aan te sluiten. Dit betroffen Ronald ‘slager’ Vos en Kees ‘grondstier’ Vos.

Op de mager gevulde bank namen plaats Frank ‘krentje’ van Ballegooijen en de twee zojuist genoemde veteranen.

Wederom stond Nano A.K.A. mini bally op het doel. Dit in verband met de zeer vervelende blessure van ons aller stofje. We hopen van harte dat hij snel weer fit mag zijn en bij ons aan kan sluiten.

Veen 3 startte redelijk tot goed. Er werd veel rond getikt echter in een te laag tempo. Hierdoor konden de Almkerkers hun gelederen goed gesloten houden en wist Veen 3 niet echt door de hechte defensie heen te breken. Er waren wel enkele mogelijkheden tot kansen voor de Veense voorhoede spelers echter deze opereerden in de eerste helft iets te statisch.

Tegen de verhoudingen in kwamen de blauw-witten op voorsprong. Een foutje links achterin bij Achilles (ik noem geen namen) leidde tot balverlies waardoor uiteindelijk een voorzet gegeven kon worden die bij de tweede paal werd binnen gelopen: 1 – 0.

Hierna werd ut derde een beetje wakker. Er werd meer en meer bewogen op het veld waardoor meer ruimte ontstond. Ook werd meer ingestapt door de centrale verdedigers waardoor de middenvelders weer meer ‘in de 16’ konden komen.

Één van die doorstap momenten werd uiteindelijk verzilverd. Gerben ‘stijf rechts’ Verheij kreeg de bal voor zijn voeten en schoot, na een fraaie kapbeweging, de bal achter de doelman. De keeper had de pech dat de bal onderweg werd aangeraakt waardoor de bal een boogje mee kreeg waardoor hij over hem heen viel: 1 – 1.

Tussen de bedrijven door raakte Peter ‘fear the beard’ van Helden geblesseerd aan zijn voet waardoor Kees ‘buffalo’ Vos het veld mocht betreden.

Veen 3 zette voor rust nog even aan en scoorde vlak voor de thee de dikverdiende 1 – 2.  Een inswingende corner van Huibert ‘Huibstra’ van Helden werd door de keepert van Almkerk tegen het oor van Jan ‘moonshining’ Honcoop geslagen waardoor de bal een beetje clownesk tegen de touwen caramboleerde.

Na de rust een ontketend Veen 3. Almkirch kwam niet meer over de middenlijn heen en als dat dan toch dreigde te gebeuren stond de goed georganiseerde verdediging, onder bezielde leiding van Nick ‘goodmorning Vietnam’ Bouman, als een huis.

Niet lang na rust zagen de toeschouwers het hoogtepunt van de middag. Kees Vos stoomde op en gooide al zijn gewicht (en geloof me, dat is veel) in zijn uithaal. De bal vloog fantastisch mooi langs de keeper in de kruising: 1 – 3.

Hierna begon Veen 3 te freewheelen. Zo kopte Jan Honcoop nog op de lat en wist Badr ‘mocci’ Laatiyaoui een aantal maal oog in oog met de keeper opzichtig te falen.

Veen 3 vond het wel prima en wisselde naar hartenlust, hierdoor kon het gebeuren dat Gerwin ‘Qtje koen van sacke’ Sack de aanvoerdersband om zijn arm vol met plakpaatjes kreeg. Deze band gaf hem welbekende vleugels.

Men speelde de wedstrijd op haar lauweren uit. Vlak voor het laatste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter viel nog de 2 – 3 voor in de geschiedenisboeken.

Eindstand derhalve 2 – 3 voor Achilles waardoor men na drie overwinningen in de beker zich op mag maken voor de volgende bekerronde.

Komende zaterdag staat een competitiewedstrijd thuis tegen Well 3 op het programma om 14:30.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Gerwin Sack, Nick Bouman, Gerben Verheij, Michael van der Velden; William Vos, Peter van Helden, Gerrold Burghout; Huibert van Helden, Badr Laatiyaoui, Jan Honcoop.