Achilles Veen wint ook uitwedstrijd bij HVCH

Teamfoto-2023-2024

Waar Achilles Veen het de laatste weken steeds moeilijk heeft tijdens thuiswedstrijden, gaat het de ploeg van Dennis van der Steen in uitwedstrijden een stuk beter af. Afgelopen zaterdag op bezoek bij HVCH in Heesch werd met 1-2 aan het langste eind getrokken.

Achilles Veen begon goed aan de wedstrijd en was vooral over de rechter kant via Jochem Scheij gevaarlijk. In de 8e minuut kon Melle Mandemakers uithalen na terugleggen van Jochem Scheij, maar zijn schot gaat over.

In de 11e minuut een grote kans voor de gastheren die aan de buitenspelval ontsnappen. Jan Schimmel komt echter goed zijn goal uit en weet een tegentreffer te voorkomen. In de tegenstoot is het meteen raak voor Achilles Veen. Thomas de Man was de man die kon afronden voor de 0-1!

Na een klein half uur spelen kantelt het spel een beetje. HVCH heeft meer balbezit, maar creëert weinig echte kansen. Net voor de rust nog wel een gevaarlijke poging van afstand, maar deze gaat nipt naast.

Na 5 minuten spelen in de tweede helft komt Nikki Baggerman in gevaarlijk positie voor de vijandelijke goal, maar hij ziet zijn inzet door de keeper gekeerd worden met zijn voeten. Ook de rebound treft geen doel. Even later kan Melle Mandemakers weer een keer uithalen na terugleggen van Pim Goossens, maar het wordt een afzwaaier.

Na een klein uur spelen is het wel weer raak. HVCH loopt te schutteren in de defensie en dit wordt afgestraft door de scherpe Jochem Scheij die via de doelman binnen schiet. 0-2!

Daarna komt Achilles Veen toch weer wat onder druk te staan doordat HVCH wat opportunistischer gaat spelen. In de 69e minuut ontsnapt de Veense defensie als er hard op de paal wordt geschoten en even later wordt een schot per ongeluk geblokt door een medespeler. Tussendoor is Jochem Scheij nog een keer gevaarlijk aan de andere kant, maar die zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman.

In de eerste minuut van de blessuretijd lukt het HVCH dan toch om wat terug te doen en wordt de 1-2 binnen geschoten. Achilles Veen komt daarna nog meer onder druk te staan en in de 94e minuut moet Jan Schimmel nog een vrije trap de kruising uit duiken om puntenverlies te voorkomen. Snel daarna wordt er afgefloten en kan Achilles Veen toch de 3 punten meenemen naar Veen.

Jan Schimmel, Luca den Heijer, Stephen Warmolts, Ingo van Weert, Ayrton Statie, Fabian Korporaal (82’ Glenn Kools), Melle Mandemakers, Nikki Baggerman (61’ Jeroen Sterrenburg), Jochem Scheij, Pim Goossens, Thomas de Man

Er was nog een andere wedstrijd op zaterdagavond. Halsteren – UDI ‘19/CSU werd gestaakt vanwege een blessure bij de scheidsrechter. Tussenstand op dat moment was een 2-0 voorsprong voor Halsteren.
Zondag kreeg koploper Dongen in een thuiswedstrijd tegen Nemelaer het deksel op de neus: 2-3. Goes wist weer ruim te winnen, thuis tegen SC Kruisland werd het 4-1.
Overige uitslagen: Wittenhorst – EVV Echt 0-4, Juliana ’31 – SV Venray 1-0, Orion – Nuenen 1-3 en Best Vooruit – Unitas ’30 5-0.

Zaterdag 2 december staat er voor Achilles Veen 1 weer een thuiswedstrijd op het programma. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt tegen Best Vooruit.