Voorbeschouwing FC ’s-Gravenzande – Achilles Veen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 16 oktober speelt Achilles Veen 1 de uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande (vanaf nu FCG). De Westlanders staan twee plaatsen en drie punten boven Achilles Veen op de ranglijst en ze wisten twee weken geleden verrassend met 5-1 te winnen van koploper Rijnvogels. Vorige week werd er ook gewonnen op bezoek bij Rijsoord, maar afgelopen zaterdag kregen ze een pak slaag op bezoek bij Poortugaal: 6-1.

FCG is in 2010 opgericht en ontstaan uit een fusie tussen ’s-Gravenzandse SV en ’s-Gravenzandse VV. Vanaf de oprichting kwam de club uit in de eerste klasse. In totaal hebben ze nu zes seizoenen in de hoofdklasse gespeeld waarvan de laatste twee uiteraard wat korter. De club speelt op het Juliana Sportpark en telt ruim 1600 leden.

Achilles Veen en FCG kwamen elkaar zeven keer eerder tegen. Achilles Veen wist er vier te winnen en FCG pakte één keer de winst. De laatste ontmoeting dateert van 18 januari 2020. Het werd toen in het Westland 1-1.

Achilles Veen is dit seizoen al even zoekende, maar de ‘groen-witten’ hebben door de zwaar bevochten 2-1 overwinning op hekkensluiter Rijsoord dan toch de eerste thuisoverwinning te pakken. De vreugde was groot toen Melle Mandemakers de gelijkmaker binnen punterde en zeker niet minder toen Thomas de Man ruim in blessuretijd de winnende binnen schoot! Het zou mooi zijn als er zaterdag opnieuw drie punten gepakt kunnen worden. Wellicht dat er dan door de ploeg van John Karelse weer wat omhoog gekeken kan worden.

De wedstrijd begint aanstaande zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer. Hij wordt geassisteerd door Edwar Holvast en Nick Stuurman.

Locatie:
Juliana Sportpark
Koningin Julianaweg 154
2691 GH ‘s-Gravenzande