Achilles Veen 3 is het ‘ff’ kwijt

De tweede wedstrijd van de competitie stond op het programma om gespeeld te worden, er mocht aangetreden worden thuis tegen Well 2. Een echte angstgegner voor Veen 3.

Nadat de stofwolken waren opgetrokken van het strijdtoneel stond er een 0 – 2 uitslag op het wedstrijdformulier.

Op vrijdagavond stonden er 14 man op de lijst. Een heerlijke luxe zo leek het. Met de nadruk op zo leek het. Toen om half 1 werd afgetrapt stonden er net aan 11 man tussen de witte krijtlijnen.

Gelukkig was Peter ‘reserve John’ van Helden zo vriendelijk om te vlaggen. Later sloten Johan ‘pussy’ Vos en Marco ‘(vetkw)appie’ Honcoop nog aan waarbij de laatst genoemde zich in de aanvangstijd had vergist. Harm ‘darm’ van Ballegooijen meldde zich ’s ochtends af omdat een bitterballetje verkeerd was gevallen.

Afwezigen waren Reinier ‘witte‘ Vos, Aaziz ‘Ayatollah’ Laatiyaoui, Badr ‘ik kom binnenkort‘ Laatiyaoui, Henry ‘uitje van zijn werk’ Schouten, Andreas ‘padre’ Vat, Niek ‘kersenexpres’ Timmermans, Gillian ’sparerib’ Vos, Ruben ‘pablo’ Burghout, Arno ‘kease’ van Loon, Mika ‘mikachu’ van der Velden en Nano ‘naanbrood’ van Ballegooijen waren allemaal niet bereid gevonden om hun kunsten te vertonen op deze heerlijke dag.

Onder de deklat begon deze keer ons aller Gerhard ‘zeester’ Boogaard.

De wedstrijd speelde zich met name op de helft van Well 2 af. Veen 3 maakte het spel, had soms mooie aanvallen echter niet echt uitgespeelde kansen omdat meer dan ééns de eindpas nét niet op maat was.

Tegenvaller voor de groen-witten was het uitvallen van Arjan ‘captain’ Klop met een op het oog ernstige enkelblessure. Hier is hij waarschijnlijk wel even zoet mee. Via deze manier beterschap gewenst. Johan Vos verving hem.

De enige echte kans in de eerste helft was een schot van randje 16 door Huibert ‘Joost van den Vondel’ van Helden, op aangeven van Matthijs ‘puntknie’ Burghout.

Voor rust was het echter Well 2, dat nog geen schot op doel had gehad, dat op voorsprong kwam, en hoe.

Een doeltrap van Veen 3 werd op zeer klungelige wijze ingeleverd bij een Wellse spelert die nog nooit zo eenvoudig had gescoord: 0 – 1.

Na rust zakte Veen qua niveau wat in. Well 2 bakte er ook niet veel van. Het was kort samen geval een erg slechte wedstrijd van beide kanten. Waar Well 2 overigens wel erg goed in was en dat ook meermaals luidkeels demonstreerde was mauwen, zeuren en zeiken. Als er een wereldkampioenschap was geweest in die categorie waren ze zeker met stipt nummer 1 geworden.

Halverwege de 2e helft kreeg Veen 3 een uitgelezen kans om gelijk te maken. Een loepzuivere overtreding op Ad ‘bakfiets’ van Ballegooijen werd met een pingel bestraft. Hij ging zelf achter de bal staan maar de zeer sterk keepende doelman van de blauw-witten hield de bal uit de hoek.

Niet lang daarna kreeg Well 2 ook een pingel. Volgens de groen-witten een zuivere schwalbe, volgens de verder zeer goed leidende scheids een pingel, ‘zo duidelijk had hij het nog nooit gezien’ verklaarde hij. Deze werd benut en daarmee was de wedstrijd gespeeld: 0 – 2.

Veen 3 probeerde het daarna wel maar de krachten waren weggevloeid. Diverse spelers zaten al met hun gedachten bij een dansfeestje in Ahoy.

Omdat Andreas en Karel hun spullen nog hadden gehaald en bereid waren om in te vallen konden Gerwin ‘wandelend inktpatroon’ Sack en Gerrold ‘Indisch jachtgeweer’ Burghout eerder de douche opzoeken om te gaan pussy loungen.

Basisopstelling Veen 3
Gerhard Boogaard, Roy Vos, Nick Bouman, Gerben Verheij, Gerwin Sack, William Vos, Arjan Klop, Matthijs Burghout, Gerrold Burghout, Ad van Ballegooijen, Huibert van Helden.