Achilles Veen wint in extremis van hekkensluiter Rijsoord

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 9 oktober speelde Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Rijsoord. De hekkensluiter kwam op De Hanen Weide nog op voorsprong, maar na 90 en een paar extra minuten stond er toch 2-1 voor de ‘groen-witten’ op het scorebord.

Niek Wilborts en Zain Moghal waren weer terug van een blessure en mochten beide meteen in de basis beginnen. Dit ging ten kosten van Teun Sebregts en Rico Geeroms.

In de eerste helft veel balbezit voor Achilles Veen en er worden ook al snel kansen gecreëerd. De eerste is voor Thomas de Man en na een kleine 20 minuten na een mooie aanval leg De Man hem klaar voor Sen Aerts, maar de spits kon niet afwerken. Na 22 minuten spelen valt toch Zain Moghal weer geblesseerd uit en wordt vervangen door Melle Mandemakers. Het spel van Achilles Veen lijdt er niet onder en Achilles Veen blijft de gevaarlijkste ploeg. Rémon Koenen, Thomas de Man en Sen Aerts missen echter scherpte om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Na ruim een half uur spelen was er echter ook gevaar van Rijsoord. Jodry Zielschot kwam goed zijn doel uit en kon zijn ploeg daarmee op de been houden.

John Karels besluit in de rust al een dubbele wissel toe te passen. Teun Sebregts en Thomas Schilders vallen in voor Glenn Kools en Sen Aerts.

Achilles Veen vliegt de tweede helft uit de startblokken en het is Thomas de Man die in de eerste minuut na rust al de lat weet te raken. Twee minuten later is weer Thomas de Man gevaarlijk, maar dan probeert het te mooi te doen en mislukt ook die poging. Daarna wordt Rijsoord wat gevaarlijker. Eerst kan Jordy Zielschot nog eenvoudig een afstandsschot keren, maar in de 54e minuut is het toch raak en komt Rijsoord geheel tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong.

Kort na de voorsprong zijn de gasten nog een keer gevaarlijk, maar Zielschot weet te redden. Daarna recht Achilles Veen zijn rug weer en gaat weer op jacht naar goals. Eerst een grote kopkans voor Thomas Schilders die recht op de keeper kopt. Daarna claimt Rémon Koenen nog een strafschop die weggewuifd wordt door de overigens uitstekend leidende scheidrechter. Een klein kwartiertje voor tijd is het dan eindelijk raak. Melle Mandemakers dribbelt de ‘zestien’ in en puntert de bal achter de Rijsoordse doelman: 1-1!

Achilles blijft jagen naar een overwinning, maar 10 minuten voor tijd is toch Rijsoord weer dichtbij een voorsprong wanneer uit een vrije trap de onderkant van de lat wordt geraakt. Achilles Veen ontsnapt ook in de 89e minuut nog een keer aan een achterstand, maar ruim in de blessuretijd is het Thomas de Man die toch wel verdiend zijn ploeg naar een overwinning schiet. Een zwaar bevochten overwinning van de equipe van John Karelse.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (22’ Melle Mandemakers), Thijs van den Berg, Wouter Verstraaten (55’ Rico Geeroms), Vincent van Hoof, Niek Wilborts (86’ Gino Dix), Maarten Boddaert, Glenn Kools (46’ Teun Sebregts), Rémon Koenen, Sen Aerts (46’ Thomas Schilders), Thomas de Man

Uitslagen: DHSC – Capelle 0-2, Spijkenisse – ARC 0-3, Jodan Boys – FC Rijnvogels 0-1, Poortugaal – FC ’s-Gravenzande 6-1, Scherpenzeel – Smitshoek 3-5, SC Feyenoord – Achilles ’29 1-2 en DUNO D – Zwaluwen 0-0

Zaterdag speelt Achilles Veen 1 een uitwedstijd tegen FC ’s-Gravenzande.