Voorbeschouwing FC Rijnvogels – Achilles Veen

Zaterdag 13 oktober wacht Achilles Veen opnieuw een uitbeurt. Deze keer mag er worden afgerezen naar sportpark De Kooltuin in Katwijk waar tegenstander FC Rijnvogels op ons wacht.

De “FC” in FC Rijnvogels staat voor Fusie Club. In mei 2004 is deze club ontstaan uit een samensmelting van de twee Katwijkse voetbalclubs MVKV (Met vereende Krachten Voorwaarts) en KRV (Katwijk Rijn Vogels). De Fusieclub kwam in het eerste seizoen (2004/2005) uit in de eerste klas en bleef daarin actief tot 2014. Dat jaar promoveerde de club naar de Hoofdklasse B om in 2016 zelfs alweer te promoveren naar derde divisie. Dat avontuur was van korte duur, want de Katwijkers eindigde daar laatste en degradeerde meteen weer naar de Hoofdklasse. Vorig seizoen was FC Rijnvogels dus ook een competitiegenoot van Achilles Veen.

Vorig seizoen was FC Rijnvogels een fijne tegenstander voor de groen-witten. De uitwedstrijd al vroeg in het seizoen werd met 0-3 gewonnen en ook thuis op De Hanen Weide kon Achilles Veen de Katwijkers de baas blijven: 1-0.

Vorig seizoen waren beide ploegen terug te vinden in de subtop van de Hoofdklasse A. De situatie op dit moment is heel anders. Achilles Veen staat met 6 punten uit 6 wedstrijden op de 12e plaats en Rijnvogels staat met 1 puntje minder op plaats 14. Het moge dus duidelijk zijn dat beide ploegen op zoek zullen gaan naar de weg naar boven.

Afgelopen zaterdag wist Achilles Veen een overtal tegen Capelle niet te benutten en verloor met 4-2. Rijnvogels had het gevoel bestolen te zijn. Het wist de nieuwbakken koploper lang op 1-1 te houden, maar in de laatste minuut ging de bal voor Spijkenisse op de stip met de 2-1 tot gevolg. Beide ploegen zullen dus zaterdag met revanche gevoelens aan de aftrap verschijnen.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Thomas Hardeman uit Wijk bij Duurstede.

Adres Sportpark De Kooltuin
1e Mientweg 1
2223 LA  KATWIJK