Achilles Veen 3 vermorzelt machteloos Wilhelmina 4

In de thuiswedstrijd tegen de Kanaries van Wilhelmina 4 liet Veen 3 zien goed te kunnen voetballen. Een 4 – 0 overwinning viel hen ten deel in het heerlijke najaarszonnetje.

De lijst met afwezige spelers is gereduceerd tot een lijstje met afwezigen. Niet aanwezig waren Aaziz ‘komt hij nog?’ Laatiyaoui, Ad ‘bijna papa’ van Ballegooijen, , Gino ‘ik moet werken’ Van Vuren, Mart-Jan ‘unknown’ Nieuwenhuijzen, Frank ‘krentenbol’ van Ballegooijen en Nick ‘Soldier’ Bouman. Bally had verplichtingen bij Veen 3 en daarom stond reserve doelman Peter ‘Lamprou’ van Helden tussen de palen.

Op het bankje, heerlijk genietend van een najaarszonnetje namen plaats Reinier ‘terug van weggeweest’ Vos, Jan ‘botte bijl’ Honcoop, Roy ‘Scootje’ Vos en Gerhard ‘kapke’ Boogaard. Eerst genoemde was zo vriendelijk om de eerste helft te vlaggen.

Veen 3 had van begin af aan met aanvallende intenties. Wilhelmina kwam nauwelijks over de middenlijn. De eerste helft had keeper Lamprou welgeteld twee ballen geraakt, beiden terugspeelballen. Binnen 10 minuten voetballen lag het lederen speelobject reeds in het geel/zwarte netje. Goed doorgaan van captain Klop (geen familie van Captain Iglo) bezorgde hem de rebound en hij wist wel raad met deze bal 1 – 0. Vlak daarna viel ook de 2 – 0, wederom onze captain deed zijn duit in het zakje. Een scherpe voorzet van de als linksbuiten gestarte Ruben ‘Rubinho’ Burghout werd nog net voldoende getoucheerd en tot een doelpunt gepromoveerd. Vrolijk ging Veen 3 verder met aanvallen. Na een aanval over vele schijven belande de bal via Matthijs ‘dolgedraaid’ Burghout in de voeten van William ‘chips oor’ Vos die vanaf randje zestien haarfijn de bal in de rechterhoek ragde: 3 – 0.

Hierna kwam de klad erin bij Veen 3, en dan met name in het scorende opzicht. De lat werd nog geraakt door Kloppie. Badr ‘molenwiek’ Laatiyaoui stuitte een aantal maal op de uitstekende keepert van Wilhelmina 4 en ook andere spelers gingen slordig met hun kansen om. Vlak voor rust was daar onze trainer/speler/coach/tactisch brein Gerrold ‘feestbeest’ Burghout die, via de keeper, de 4 – 0 ruststand aantekende.

Als de helft van de kansen in de eerst helft doelpunten hadden opgeleverd was de ruststand 10 – 0 geweest. Helaas stond het groen-witte vizier totaal niet op scherp vanavond. Ideetje voor de training van komende donderdag misschien? (hint, hint).

Wie kwam in de rust ineens de kleedkamer binnen stormen op een moment dat je het niet verwacht, net als zwarte piet tijdens het Sinterklaasfeest: Nick ‘napalm’ Bouman! Hij had zijn dienst weten te ruilen met een collega en sloot nog even bij ons aan.

Na rust een compleet andere ploeg in het veld aan Veense zijde. Lamprou ging linksback spelen, Bally verving hem met verve. Scootertje werd gestald op de rechtsback, Michael ‘Pantani’ van der Velden ging vlagen. Jan ‘bouwvakker’ Honcoop en Gerhard ‘stoffel’ Boogaard vielen ook nog in.

Het spelbeeld veranderde niet. Veen 3 viel vrolijk aan en Wilhelmina kon niet anders dan de goedgevulde loopgraven opzoeken.

Een aantal belangrijke gebeurtenissen in de tweede helft opgesomd:

• Kapke schoot buiten bereik van de goalie snoeihard op de paal;
  • Badr nam het ‘uitschakelen’ van zijn tegenstander erg letterlijk en velde de corpulente laatste man met zijn welbekende molenwiek. De speler zakte als een puddinkje ter aarde nadat hij was geraakt, hetgeen Badr ontkende;
  • De prima leidende scheids floot ruim voor het verstrijken van de 90 minuten af, en dat vond iedereen wel prima omdat daardoor eerder van de lekker koele goudgele versnaperingen kon worden genoten.

Zo werd er de tweede helft niet meer gescoord, wel vielen nog zeker tussen de vijf en tien opgelegde kansen te noteren, geen één trof doel helaas.

Puntje bij paaltje: een 4 – 0 winst voor Veen. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta 5 op het programma om 12:45.