Achilles Veen verliest voor derde keer op rij

Zaterdag 6 oktober mocht Achilles Veen het in een uitwedstrijd opnemen tegen laagvlieger vv Capelle. De gastheren hadden nog maar 3 punten gehaald in de eerste 5 wedstrijden, maar trokken afgelopen zaterdag na een tumultueuze wedstrijd toch met 4-2 aan het langste eind.

De Veense basisopstelling was slechts op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week. Brian Peters startte in de basis ten koste van Flavio Andjole. Ook Jonathan Yuya startte dus in de basis op de links back positie. De volledige opstelling: Jamil Kools, Freek Langermans, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Jonathan Yuya, Toby Tan, Thomas de Man, Theo Martens, Brian Peters, Niek Wilborts, Ilias Zaimi.

Binnen 5 minuten na de aftrap kregen beide ploegen al kansen. Een kopbal van Toby Tan uit een vrije trap ging net naast en aan de andere kant kwam Capelle ook al een keer gevaarlijk opzetten en moest Jonathan Yuya uiteindelijk de bal van de lijn halen. Ook na een kleine 20 minuten spelen komt Achilles Veen goed weg wanneer de gastheren een kans verprutsen na een snelle counter.

Na 24 minuten spelen is het echter Achilles Veen dat op voorsprong komt. Ilias Zaimi mocht aanleggen vanaf elf meter nadat volgens scheidsrechter Weiland Brian Peters werd gevloerd. Voor Achilles Veen niet bepaald een ongelukkige beslissing, aangezien het zelfs leek op een overtreding van Peters. Zaimi benutte het buitenkansje wel feilloos en Achilles Veen komt ermee op 0-1.

Slechts twee minuten nadat Achilles Veen de voorsprong te pakken heeft, komt Capelle alweer langszij. Eerst lukt het Jamil Kools twee keer om miraculeus zijn doel schoon te houden, maar de daaropvolgende hoekschop lijkt direct via de tweede paal de goal in te vallen. 1-1!

Zo is Achilles Veen de voorsprong al snel kwijt, maar weet hem ook binnen twee minuten weer te heroveren. Niek Wilborts komt aan de linker kant van het strafschopgebied aan de bal en legt voor op Brian Peters die prachtig de 1-2 in de verre hoek kopt!

Na ruim een half uur moet Jamil Kools weer een keer handelend optreden en houdt zijn ploeg alweer fenomenaal op de been. In de 36e minuut valt helaas voor Achilles Veen alweer de gelijkmaker. Ook de 2-2 valt weer vanuit hoekschop van de gastheren.

Dan lijkt het in de 40e minuut voor Achilles Veen allemaal positief uit te pakken. Bram de Bruin kreeg (volgens velen onterecht) zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Capelle kon dus verder met 10 man en zou naar verwachting een lastige tweede helft tegemoet gaan.

De tweede helft verloopt echter veel anders dan verwacht. Eerst begint scheidsrechter Weiland na 48 minuten te trekkebenen en geeft aan dat hij niet meer verder kan. Eerst wordt er een oproep gedaan of er wellicht een vervangende scheidsrechter aanwezig is. Als hier niet op wordt gereageerd laat Weiland zich toch weer oplappen en besluit na een pauze van een half uur toch weer verder te gaan.

De verwachting is uiteraard dat Achilles Veen gaat aandringen, op zoek naar een voorsprong, maar na een paar kleine kansjes voor de gasten is het Capelle dat, wederom uit een hoekschop, op voorsprong komt. Een domper voor Achilles dat voor het eerst deze middag op een achterstand komt.

Even na de 3-2 wordt Ilias Zaimi gevloerd in het vijandelijke strafschopgebied. De scheidsrechter staat er met zijn neus bovenop, maar wuift het weg en laat doorspelen. Daarna gaat Giovanni Franken aanvallend wisselen en brengt Flavio Andjole in het veld voor rechts achter Freek Langermans.

Met nog een klein half uur te spelen wordt Brian Peters op de bon geslingerd na een wat onbesuisde actie en Sen Aerts komt in het veld voor Niek Wilborts. Het lukt Achilles Veen echter niet om echt een vuist te maken en om vv Capelle met de rug tegen de muur te zetten.

Theo Martens krijgt ook nog geel en Roel de Kruijk mag nog invallen voor Toby Tan. Echt aandringen wil echter niet lukken en vlak voor tijd volgt nog een mokerslag voor Achilles als de gastheren uit een counter zelfs op 4-2 komen.

Een gigantische domper dus voor Achilles Veen. Drie wedstrijd op rij verloren en op de ranglijst afgezakt naar de 12e plaats.

Koploper Volendam speelde in een doelpuntrijk duel met sc Feyenoord gelijk met 4-4. Spijkenisse kon hiervan profiteren door thuis met 2-1 van Rijnvogels te winnen. Spijkenisse neemt hiermee de koppositie in de Hoofdklasse A over.

De andere uitslagen: Nootdorp – Zwaluwen 1-1, DFS – Jodan Boys, Smitshoek – ’s-Gravenzande 2-4, XerxesDZB – Swift 1-3, Ter Leede – Jong FC Den Bosch 2-1

Zaterdag 13 oktober mag Achilles Veen het in een uitwedstrijd opnemen tegen FC Rijnvogels uit Katwijk.