Voorbeschouwing DUNO D – Achilles Veen

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 12 september staat voor Achilles Veen 1 alweer de tweede competitiewedstrijd op het programma. Er zal afgereisd worden naar Doorwerth waar zal worden gespeeld tegen het plaatselijke DUNO D.

Afgelopen zaterdag werd de nieuwe competitie gestart met een 4-3 thuiszege tegen vv Capelle. Voor Achilles Veen een moeizame wedstrijd waar men van geluk mocht spreken dat de gasten uit Capelle hun betere spel in de eerste helft niet uitdrukten in doelpunten. Gelukkig voor Achilles Veen wist Thomas Schilders in de eerste helft wel het doel te vinden en toen de groen-witten in de tweede helft wel uit de startblokken schoten, kon (ook na een rode kaart voor de gasten) worden uitgelopen naar een 4-0 voorsprong. Achilles Veen werd gemakzuchtig en gaf deze voorsprong nog bijna uit handen. Gelukkig werd met 4-3 het eindsignaal gehaald.

DUNO moest zaterdag aan de competitie beginnen met een lastige uitwedstrijd op Nieuw Varkenoord tegen SC Feyenoord. De Rotterdammers trokken met 1-0 nipt aan het langste eind, maar de ploeg uit Doorwerth liep wel meteen tegen 5 gele kaarten aan. Dat is geen fijn begin van de competitie.

Achilles Veen kan weer twee spelers terug verwelkomen in de wedstrijdselectie. Thijs van den Berg en Ousmane Traore zaten afgelopen zaterdag nog een schorsing uit, maar zijn aanstaande zaterdag beiden weer beschikbaar. Berry Sonnenschein zal na de botsing van afgelopen zaterdag en de opgelopen hersenschudding niet beschikbaar zijn.

Aanstaande zaterdag zal er om 15:00 uur afgetrapt worden op het natuurgras van het nostalgische en prachtig gelegen Sportpark De Waayenberg. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. Hij wordt geassisteerd door Nick Groenbroek en Nick Oppedijk.

Sportpark De Waayenberg
W.A. Scholtenlaan 138
6865 NA DOORWERTH