Achilles Veen wint nipt op bezoek bij DUNO D

teamfoto 2020-2021

Zaterdag 12 september mocht Achilles Veen in de tweede ronde van de competitie op bezoek bij DUNO D. Vorig seizoen bleek dit een lastige uitwedstrijd en werd er met 5-2 verloren. Vandaag konden echter terecht de punten meer naar Veen: 0-1.

Op het nostalgische sportpark in Doorwerth werd om 15:00 uur afgetrapt en in de beginfase had Achilles Veen het moeilijk. Ze werden teruggedrongen naar de eigen helft en het waren de gastheren die de aanval zochten. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. Achilles Veen probeerde vooral gevaar te stichten uit afstandsschoten, maar de doelman van Duno stond zijn mannetje en was heel de wedstrijd een vervelende sta-in-de-weg voor de voorwaartsen van Achilles Veen.

Toch is het in de 35e minuut diezelfde doelman die een schot van Thomas de Man zijn eigen doel in werkt. Via de doelman raakt het schot van De Man de paal, maar de bal komt terug het veld en wanneer de keeper de bal probeert weg te slaan, slaat hij hem zijn eigen doel in waarna hij de bal achter de lijn kon vangen. Door de arbitrage werd echter niet waargenomen dat de bal over de lijn was geweest en er mag dus doorgespeeld worden.
Vijf minuten later is er gevaar aan de andere kant en een Doorwerths schot wordt duidelijk geblokt door de arm van Maarten Boddaert. Ook dat wordt niet door de arbitrage waargenomen en dan is het dus Achilles Veen dat ontsnapt.

In de tweede helft een volledig ander spelbeeld. Achilles Veen neemt Duno in de tang en zoekt naar een voorsprong. Er worden veel kansen gecreëerd, maar Thomas de Man (3x), Thomas Schilders en Rémon Koenen lukt het niet om de goede doelman van de gastheren te verschalken.

Tot de 69e minuut. Achilles Veen komt eindelijk op voorsprong. Na een mooie aanval over de rechter kant komt de bal via Thomas de Man bij Rémon Koenen voor zijn voeten. De topschutter blijft nu wel koel en schiet de 0-1 binnen.

Het lukt Achilles Veen daarna aardig om de wedstrijd ‘dood’ te maken en zelfs inclusief de 7 minuten extra tijd lukt het Duno niet meer om echt gevaarlijk te worden. Achilles Veen boekt op basis van het vertoonde spel in de tweede helft een dik verdiende overwinning en staat met 6 punten uit 2 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats.

Opstelling Achilles Veen:
Jan Schimmel, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Mats van Huijgevoort, Bart Westerlaken, Theo Martens, Teun Sebregts, Rémon Koenen, Thomas Schilders (82’ Ousmane Traore), Thomas de Man

De concurrentie:
Overige uitslagen Hoofdklasse A: Jodan Boys – SC Feyenoord 2-2, Capelle – FC Rijnvogels 2-3, ’s-Gravenzande – Achilles ’29 3-0, Rijsoord – Spijkenisse 0-6, Poortugaal – Zwaluwen 4-3, Smitshoek – ARC 0-3, DHSC – Scherpenzeel 4-2