Achilles O-14-1 al strijdend ten onder tegen Desk

6E664D5C-7D87-4180-B956-B394067F4855

Het is vandaag zaterdag 5 september een dag dat onze eerste uit wedstrijd op het programma staat wij zullen afreizen naar Kaatsheuvel, om het op te nemen tegen Desk Mo-14-1. Al aangekomen op sportpark eikendijk met de volle selectie is 1 ding duidelijk, we staan er niet alleen voor een groot supporters scharen is mee afgereisd om ons aan te moedig waar voor dank.

Na het omkleden voor bespreking en de warming up wordt het hoog tijd om precies om 09:00 te starten aan onze tweede beker wedstrijd. De eerste 5 minuten gaat het spelbeeld op en neer maar het is Achilles die voor het eerst dit seizoen op voor sprong komt. Van uit een corner krijgt Desk de bal niet goed afgewerkt, recht bij achilles in de voeten, vervolgens wordt de bal keurig afgelegd op de goed inlopende Joris die een schot afvuurt, de spanning is voelbaar, gaat hij over, naast, nee !!! blijkbaar is de bal zo hard of heet omdat de keepster van Desk al grabbelend ten onder gaat, De stand nul tegen één.

Maar al gauw hebben de Dames uit Kaatsheuvel hier een antwoord op en staat het zo één tegen één, nu krijgt Desk meer grip op de wedstrijd omdat Achilles hun middenveld en verdediging steeds meer uit elkaar laat spelen, hier door krijgt Desk meer ruimte om te voetballen. Ook is de omschakeling van aanval naar verdedigen iets te traag en staat het met de rust drie tegen éen.

In de rust wordt alles weer even aangescherpt en herhaalt, ook kwam al snel uit de doeken dat de meiden van Desk beter waren dan sommige dachten bij de boys en girls uit veen.

De tweede helft gaat van start al snel blijkt dat de groen mee witte zich niet snel verloren geeft, alles gaat beter dan de eerste helft bij name de positionering en de omschakeling. Waar door het spelletje al wat meer heen en weer gaat, maar toch via 2 uitbraken weet Desk de stand op vijf tegen één te brengen. Ondanks dat blijft de inzet hoog en door alle dingen die beter gaan weten we nog een aantal mooie combinatie te maken. Het is toch de thuisploeg die hun supporters als laatst laten juichen vandaag, en zetten de eindstand op het bord zes tegen één.

Als we vandaag terug kijken hebben we ten opzichten van vorige week zeker stappen gemaakt bij name was dat zichtbaar in de tweede helft. Inzet was hoog, positionering was beter en meer mooie combinaties. Al valt er nog meer te leren omschakeling de verdediging korter op het middenveld laten voetballen en veel meer communiceren met elkaar.

Helaas door dat er maar één door gaat en we vandaag verloren hebben gaan we niet door naar de volgende ronde in de beker, nog spelen we volgende week wel thuis tegen Right oh al vroeg om 08:45 dan sluiten we de poulefase van de beker af.