Voorbeschouwing DHSC – Achilles Veen

Zaterdag 5 oktober speelt Achilles Veen 1 voor de tweede achtereenvolgende keer een uitwedstrijd. Afgelopen zaterdag werd met 2-3 gewonnen bij sv ARC in Alphen aan den Rijn. Aanstaande zaterdag wordt er een bezoek gebracht aan een andere promovendus. Namelijk DHSC uit Utrecht. De club uit de wijk Ondiep is ontstaan door een fusie van de clubs DHC ’04 en Stichtse Boys in juli 2007 en de afkorting staat voor DOS Holland Stichtse Boys Combinatie.

De club uit Ondiep heeft een hoog ‘Sneijder-gehalte’. Rodney Sneijder speelt in de hoofdmacht. Zijn broer Jeffrey is assistent-trainer en de inmiddels gestopte Wesley Sneijder heeft ook een vinger in de pap en regelde onder andere een trainingskamp naar Qatar tijdens de afgelopen winterstop. Daarnaast draagt sinds mei van dit jaar het sportpark waarop gespeeld wordt zijn naam.

De club is dus ambitieus en begon niet onverdienstelijk aan het debuutseizoen in de Hoofdklasse. Er werd gewonnen van Spijkenisse en ARC en tegen AZSV werd gelijkgespeeld. Zodoende staat DHSC met 2 punten minder dan Achilles Veen op een verdienstelijke negende plaats.

Achilles Veen beleefde een voortreffelijke week. Op 21-9 werd Achilles ’29 met 7-0 weggespeeld, een paar dagen later werd tweede divisionist HHC na een echter bekerkraker met strafschoppen uitgeschakeld en afgelopen zaterdag werd in Alphen aan den Rijn ARC met 2-3 verslagen. Het enige smetje is dat de zware wedstrijden bij twee spelers hun tol eisten. Maarten Boddaert en Sen Aerts vielen geblesseerd uit en het is afwachten of zij zaterdag tegen DHSC weer kunnen spelen. De afgelopen weken moeten in ieder geval vertrouwen geven voor het treffen met DHSC en trainer John Karelse zal met minder dan drie punten geen genoegen willen nemen. Alleen dan kan in ieder geval aansluiting worden gehouden met de huidige koploper DUNO.

De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Victor Ris uit Groningen. Hij wordt geassisteerd door Amilcar Mejia en Joop van Ditmarsch.

Sportpark Wesley Sneijder
Thorbeckelaan 16
3552 CS  UTRECHT