Eerste 3 punten voor VR1 na doelpuntenregen in Hellouw!

Zodra het wedstrijdschema van dit seizoen online stond, was er een wedstrijd waar iedereen tegenop keek. Deze stond gepland op 28 september en vandaag moesten we er dus echt aan geloven. De tegenstander was ASH uit Hellouw en een hel ging het worden. Niet omdat deze tegenstander zo onsympathiek was, want we kenden ze nog niet. Nee om het buitensporige vroege tijdstip dat dit team haar thuiswedstrijden speelt. Half 11, wat dus betekent dat je om 9 uur moet verzamelen.

 

Toen alle strijders uit andere eileiders 1 voor 1 binnen waren gedruppeld (en stuk voor stuk een opmerking hadden gemaakt over HOE vroeg het wel niet was) gingen we op weg naar Hellouw. Hemelsbreed maar een stukkie, helaas liggen er wat plasjes water in de weg. Aangekomen op de parkeerplaats (stoep) van ASH vonden we het toch wel bewonderenswaardig dat deze club in een dorp met nog veel minder inwoners dan Veen een vrouwenelftal op poten heeft kunnen krijgen.

 

Bij de bouw van dit nieuwe clubhuis was helaas geen rekening gehouden met het aantal benodigde wc’s in het piekmoment Achilles Veen VR1. Ook is het vrij gevaarlijk dat de deuren van deze genderneutrale wc’s naar buiten open gaan in de toch al vrij smalle gangen. Er is in het heetst van de strijd dan ook een langs rennende kleuter gesneuveld. Ach op zulke momenten zul je soms concessies moeten doen.

 

Na een korte warming-up in het sprookjesbos was het pas half 11 en dus tijd voor de wedstrijd. De opstelling was als volgt: Mandy op goal, achterin Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld Emmie, Tabitha, Linde en Charlotte en voorin Mirte H en Shanna. Op de bank begonnen Esmee en Nicole.

 

We spoelen een half uur door in de wedstrijd. Ondertussen staan we 2-0 achter zijn Mandy en Tabitha geblesseerd uitgevallen en is het nog steeds heel erg vroeg. Toen besloten we toch nog even te gaan voetballen. ASH kwam werd teruggedrongen op eigen helft en het aanvalsspel van Achilles begon te lopen. Eerst kon Nicole alleen op de keepster af door een steekbal van Shanna, deze ronde ze keurig af voor de aansluitingstreffer. 2-1!

 

Even daarna werkte Mirte H de gelijkmaker binnen, nadat de keepster een schot van Shanna niet goed genoeg kon wegwerken. De voorsprong werd hierna ingeleid door Nena die eerst een afstandschot en daarna een corner binnenwerkte. Zodoende gingen we toch rusten met een 2-4 voorsprong.

 

Opstarten is nooit ons sterkste punt geweest en dus stonden we vlak na de rust al weer 3-4. Echter wist Achilles al snel weer de voorsprong te herstellen, doordat Charlotte snel reageerde toen de keepster moest lossen en de bal klaar legde voor Shanna die simpel de 3-5 binnen kon werken.

 

Het recept van ASH de bal naar voren rammen en hopen op hun snelle spits werkte aardig en zo stond het dus weer 4-5. Vervolgens waren ze wel zo aardig om onze voorsprong weer te herstellen door een voorzet van Shanna in eigen doel te glijden. 4-6

 

Het is toch leuker als het spannend is en dus werd wederom de aansluitingstreffer gemaakt door ASH. 5-6

 

Achilles was er wel een beetje klaar zijn en wilde voor de regen binnen zijn. Daarom besloot Nena nog maar eens schot van afstand tegen de touwen te schieten en was Nicole er snel bij om een losgelaten bal van de keepster binnen te schieten. 5-8

 

We waren niet op tijd voor de regenbui en kregen ook nog een tegendoelpunt te verwerken, maar met een prachtige 6-8 uitslag hebben we toch onze eerste 3 punten van het seizoen binnen!

 

 

Houdoe!