Achilles Veen 3 boekt eclatante overwinning op frivool Almkerk 4

Wederom mocht worden afgereisd naar Almkerk 4 en in een heerlijk najaarszonnetje het machtige voetbalspel worden beoefend. Net zoals twee weken geleden nam de groen-witte equipe dik verdiend de drie punten mee naar Veen na een 2 – 3 overwinning.

De beruchte lijst met daarop afwezige spelerts wordt korter en korter. Niet aanwezig waren Aaziz ‘koerier’ Laatiyaoui, Ad van Ballegooijen, Matthijs ‘konkelkoning’ Burghout, Gino ‘eeuwige Toon’ Van Vuren en Jan ‘trainingsbeest’ Honcoop. Michael ‘Mikachu’ van der Velden was ook niet fit en fungeerde als interim leider. Nog niet geheel fit maar wel op de drukbezette weg terug zijn Reinier ‘witte’ Vos en Ruben ‘Pablo’ Burghout.

Voor het eerst in tijden was de bank redelijk goed bezet en zoals u weet en zoals een oud gezegde luidt: de kracht van de bank bepaalt de kracht van het elftal. Op de Veense bank namen vijf vedetski’s plaats en niet de minsten, onder andere Frank ‘krentje’ van Ballegooijen, Mart-Jan ‘MJ’ Nieuwenhuizen en Nick ‘fire in the hole’ Bouman begon als wissel en laatstgenoemde hanteerde de vlag.

In de basis stond onder andere Peter ‘fear the beard’ van Helden… in zijn nog ladderzatte gedachten lag hij nog óf in de kroeg of in zijn bedje… hij kreeg de keuze: of reserve starten en vlaggen of basis. Hij koos zeer weloverwogen voor het laatste.

Aan haar stand verplicht zijnde startte Veen 3 weer furieus op een veld dat meer weg had van een Russische toendra. Men had het betere (lees: veel betere) van het spel en speelde Almkerk met vlagen van de mat met oogstrelend veldspel. Dit veldspel resulteerde in een stortvloed aan kansen voor onder andere William ‘Frenkie’ Vos en Arjan ‘ongelukje’ Klop. Ook Badr ‘ik moet echt afvallen’ Laatiyoui kreeg zijn kansen en zelfs gelegenheidsrechtsbuiten Gerhard ‘stofkapje’ Boogaard, die samen met Royke ‘scooter’ Vos de rechtste kant bemande, had zijn goal mee kunnen pikken. Ware het niet dat die dekselse keeper van 2,5 meter lang steeds weer in de weg stond, lag of hing. Vroeg in de eerste helft moest trainer/coach/aanspreekpunt/regelneef Gerrold Burghout het veld verlaten met een op het oog vervelende hamstringblessure.

Het veldspel van de Veense mannschaft resulteerde in 80% balbezit, twee handen vol aan opgelegde kansen, en welgeteld 0 goals. Dit laatste zou Veen nog bijna gaan opbreken in de tweede helft. Beide ploegen maakten niet de barre tocht naar de kleedkamer maar hielden de rust bij de dug-out waar de tactische strijdplannen je om de oren vlogen.

De tweede helft was goed en wel begonnen op de akker en de 1 – 0 lag bij Bally achter zijn oren waardoor de Veense vechtmachine de achtervolging in moest gaan zetten. Gelukkig liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Nick Bouman bewees zijn meerwaarde voor Veen 3 door een assist te geven op onze kartrekker Klop, die met een vlammend schot de keeper kansloos liet in de lange hoek: 1 – 1.

Veen 3 wilde zich gaan richten op een voorsprong maar kreeg het deksel op haar neus. Een lange bal vanuit de Almkerkse achterhoede werd op waarde geschat door Gerben ‘Geppie’ Verheij, hij kopte de bal buitenbereik van de doelman in de netten… helaas alleen voor alles wat Achilles een warm hart toedicht was dit in zijn eigen doel en verschalkte hij daarmee d’n Bally: 2 – 1 en een mineur sfeer voor de Veensen.

Wederom moest men zich op gaan richten en de rug gaan rechten. Opnieuw lukte dat. Goed doorjagen van Nick ‘last man standing’ Bouman op een terugspeelbal resulteerde dat hij het lederen speelobject mee kreeg en de witte kogel in het lege doel kon deponeren: 2 – 2.

De ingevallen Ruben ‘Rubinho’ Burghout mocht zich enkele minuten voor tijd tot de match winner gaan kronen. Op het tandvlees wist Arjan Klop er nog een schuffle uit te gooien en nog één keer zijn tegenstander het Almbos in de sturen. Bij de daaruit volgende voorzet fungeerde Badr ‘Hari’ Laatiyoui als bliksemafleider en bij de tweede paal kwam als een duveltje uit een doosje onze Ruben die de 2 – 3 in het netje deponeerde.

Resultaat: 2 – 3 winst voor Veen. Komende zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 4 op het programma om 14:30.

Basisopstelling Veen 3:
Nano van Ballegooijen; Roy Vos, Peter van Helden, Gerben Verheij, Huibert van Helden; William Vos, Arjan Klop, Gerrold Burghout; Gerwin Sack, Badr Laatiyaoui, Gerhard Boogaard.