Boeiend voetbalgevecht eindigt in een remise

Zaterdag 1 december ging Achilles Veen 1 op bezoek in Amsterdam voor de altijd lastige wedstrijd tegen AVV Swift. De groen-witten (die voor de gelegenheid in het rood speelden) kwamen twee keer op voorsprong, maar de gastheren uit Amsterdam wisten twee keer terug te komen. Eindstand: 2-2.

Door de blessures van Soufiane Allach, Sen Aerts en Brian Peters mocht deze keer Roel de Kruijk in de voorhoede plaatsnemen. Sezer Sulun keerde terug van een blessure en maakte de 90 minuten vol. De volledige opstelling zag er als volgt uit: Jamil Kools, Freek Langermans, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Sezer Sulun, Ayden Kuijpers, Toby Tan, Theo Martens, Thomas de Man, Roel de Kruijk en Niek Wilborts.

In de eerste minuten was het AVV Swift dat de weg naar voren wist te vinden en het waren dus ook de gastheren die als eerste gevaarlijk konden worden. Gelukkig voor Achilles Veen kwam Jamil Kools op tijd zijn doel uit om de aanval onschadelijk te maken.

Na 6 minuten spelen kwam Achilles Veen voor het eerst serieus over de middenlijn heen en was het meteen raak! Niek Wilborts wist een slordige bal van een Swift-verdediger te onderscheppen en kon zo doorlopen naar de keeper. Zonder te twijfelen schoot Wilborts de bal hard via de binnenkant van de paal binnen. 0-1!

Lang kan Achilles echter niet genieten van de voorsprong, want amper twee minuten later komt AVV Swift alweer op gelijke hoogte. Niet geheel verrassend krijgt Achilles Veen weer een goal tegen uit een hoekschop. 1-1!

Tot de rust blijft de stand ongewijzigd. Wel krijgen beide ploegen nog kansen op meer, maar onder andere Toby Tan nam bij een mooie mogelijkheid de verkeerde keuze om af te leggen, waar zelf schieten misschien een betere optie was. Ook de gastheren werden nog gevaarlijk met een zwabberend afstandsschot waar Kools de nodige moeite mee had.

Achilles Veen was echter nog het dichtst bij een voorsprong. In de 41e minuut schoot Niek Wilborts op de paal en ook de rebound nam hij voor zijn rekening. Deze leek met een boogje over de keeper in het doel te vallen, maar de keeper kon nog net zijn vingertoppen achter de bal krijgen. Hij belande daarbij wel zelf pijnlijk tegen doelpaal aan, maar voorkwam dus wel een achterstand voor zijn ploeg.

Vlak voor de rust pakte Sezer Sulun nog een gele kaart voor een stevige overtreding nabij de zijlijn.

Na de rust werd het spel er niet veel beter op, maar beide ploegen bleven wel zoeken naar een voorsprong. Het was dan ook een boeiend voetbalgevecht om naar te kijken. Binnen een paar minuten na de rust trok de prima leidende scheidsrechter Van Rijsbergen twee gele kaarten waarvan 1 voor Achilles-middenvelder Toby Tan.

In de 52e minuut is het Swift dat voor het eerst weer serieus gevaarlijk kan worden. Een prima schietkans wordt echter recht op Jamil Kools geschoten. Meteen in de tegenstoot komt de bal bij de voor Swift ongrijpbare Niek Wilborts Wilborts terecht. Na een mooie actie van hem op de linker kant geeft hij voor op Roel de Kruijk die de bal keurig tegen de touwen werkt. Weer een voorsprong dus voor Achilles Veen. 1-2!

Maar net als in de eerste helft blijft de voorsprong ook nu nog geen twee minuten staan. Aan de andere kant is het voor de gastheren Max van Wakeren die heel knap een voorzet in de verre hoek weet te werken. 2-2 dus alweer!

Ook na de gelijkmaker blijven beide ploegen zoeken naar een voorsprong, maar doelrijpe kansen worden eigenlijk in het vervolg van de wedstrijd niet meer gecreëerd. Een prachtige steekpass van Rico Geeroms werd niet omgezet tot een goede kans door Thomas de Man en ook het inbrengen van Ilias Zaimi voor Roel de Kruijk leverde niet voldoende gevaar op om nog op voorsprong te komen.

Ook de gastheren konden niet echt gevaarlijk meer worden. Het voetbal werd er zeker niet beter op, maar het bleef vooral spannend tot het laatste fluitsignaal dat klonk na zo’n twee minuten blessuretijd.

Aan de top van de Hoofdklasse A wordt het er niet spannender op. Nummer twee FC ’s-Gravenzande verloor thuis met 0-1 van SC Feyenoord en koploper RKAV Volendam wist met een 1-3 overwinning op bezoek bij Spijkenisse te profiteren. Het gat tussen de nummer 1 en 2 is hierdoor al 9 punten! Nummer drie Ter Leede profiteerde ook van de tweede uitglijder op rij van ’s-Gravenzande door thuis met 4-2 van DFS te winnen. Ze staan hierdoor nog maar 1 punt achter op de nummer 2.

Overige uitslagen: XerxesDZB – Jodan Boys 0-2, Rijnvogels – Jong FC Den Bosch 1-3, Zwaluwen – Capelle 6-2, Smitshoek – Nootdorp 3-0

Zaterdag 8 december volgt voor Achilles Veen een thuiswedstrijd tegen nummer 8 Zwaluwen. Achilles Veen staat op de 10e plaats met 1 punt minder dan Zwaluwen.