Voorbeschouwing ARC – Achilles Veen

Na de bekerkraker van afgelopen dinsdag tegen HHC Hardenberg, waarin Achilles Veen na een strafschoppenserie van maar liefst 26 strafschoppen zegevierde, rest John Karelse de taak om zijn manschappen klaar te stomen voor de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag uit tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Het zou niet raar zijn als de trainer besluit een aantal spelers rust te gunnen na de slijtageslag tegen Hardenberg. Wie weet zullen er dus wat wijzigingen doorgevoerd worden in de toch redelijk stabiele basis elf.

ARC had deze week geen bekerverplichtingen. Het werd namelijk in de eerste kwalificatieronde uitgeschakeld door SDO uit Bussum. Zodoende kan de thuisploeg deze week in alle rust toewerken naar de ontmoeting van aanstaande zaterdag. ARC is afgelopen seizoen tweede geworden in de eerste klasse A en gepromoveerd via de play offs. In de Hoofdklasse A staat de Alphense ploeg op de elfde plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er voor het eerst gewonnen uit bij Capelle. De ploeg die in Veen verrassend de drie punten wist op te halen.

Ontmoetingen in het verleden zijn er ook geweest. We moeten er wel ver voor terug. De laatste keer dat beide ploegen elkaar tegenkwamen in de competitie was in seizoen 2003/2004. ARC werd toen tiende en Achilles Veen 14e en degradeerde weer naar de eerste klasse. Achilles Veen verloor toen ook twee maal van ARC.

Ook in een verder verleden kwamen beide ploegen elkaar tegen. In de seizoenen 96/97 en 97/98 waren het competitiegenoten in de Hoofdklasse A. ARC werd toen elfde en eerste en Achilles Veen eindigde toen op de zesde en de tiende plaats. Die twee seizoen wisten de thuisploegen steeds de onderlinge duels te winnen.

Zaterdag gaan we zien hoe de onderlinge verhoudingen er nu uitzien. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marcel Roeleveld uit Vinkeveen. Hij wordt geassisteerd door Maickel Dijkstra en Marck Fieret.

Locatie:
Sportpark Zegersloot
Olympiaweg 6
2406 LG  Alphen aan den Rijn