Achilles Veen stunt in de beker!

Achilles Veen HHC

Dinsdag 24 september kwam tweede divisionist HHC Hardenberg op bezoek in Veen voor de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB-beker toernooi. Na een bijna drie uur durende heroïsche bekerthriller met maar liefst 26 genomen strafschoppen trok Achilles Veen niet eens onverdiend aan het langste eind. In de eerste ronde van de KNVB-beker wacht wederom een confrontatie op De Hanen Weide. Tegenstander is het in de Keuken Kampioen divisie uitkomende Roda JC.

Achilles Veen begon volledig ongewijzigd aan de wedstrijd tegen HHC. Dezelfde 18 namen dus op het formulier als afgelopen zaterdag tegen Achilles ’29. In de openingsfase liet Achilles Veen het balbezit aan de tegenstander uit Hardenberg. De buitenspelers, Rémon Koenen en Diego Meerveld, lieten zich wat terugzakken en Niek Wilborts schoof wat naar voren. Door deze tactische aanpassing ontstond eigenlijk een 4-4-2 systeem.

HHC deed echter opvallend weinig met het balbezit en in de 21e minuut was daar uit het niets de eerste grote kans voor Achilles Veen. Na een snelle counter stond Sen Aerts oog in oog met de Hardenbergse keeper, maar hij wist hem nog niet te passeren. In de tegenstoot was ook HHC meteen gevaarlijk wanneer er een afstandsschot de bovenkant van de lat raakt.

Slechts twee minuten later is het aan de andere kant wel raak! Rémon Koenen zet Sen Aerts weer alleen voor de keeper na een mooie steekpass. Aerts faalt niet en schiet met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord!

Vanaf dan komt het initiatief bij Achilles te liggen en volgen er meerdere kansen om de voorsprong uit te breiden. Een kopbal van Rémon Koenen wordt net over de lat getikt en de hoekschop die volgt lijkt te worden ingekopt door Maarten Boddaert, maar ook die laat het niet bollen. Of hij nou door een verdediger van lijn werd gehaald, of via de paal weg stuitte is niet helemaal duidelijk, maar het resultaat is hetzelfde. Nog steeds 1-0.

Voor de rust wordt ook nog een knap doelpunt van Maarten Boddaert afgekeurd wegens buitenspel en beide ploegen gaan met een 1-0 stand rusten.

De tweede helft begint eigenlijk zoals de eerste helft begon. Achilles Veen liet HHC wat meer aan de bal en de Hardenbergers dwongen dit wellicht ook zelf af door wat feller te zijn dan in de eerste helft. Toch een beetje uit het niets is het ook HHC dat op gelijke hoogte komt. Vanuit een hoekschop wordt de 1-1 binnen gekopt.

Na de 1-1 golft het spel wat heen en weer. Het is vooral erg spannend, maar goed voetbal is het zeker niet meer. Thijs van den Berg probeerde het in de 81e minuut nog een keer met een zwabberbal die weliswaar werd losgelaten door de keeper, maar geen verder gevaar opleverde. Verder waren er aan beide kanten nog wel aardige aanvallen te noteren, maar de eindpass kwam steeds niet aan. Na 90 minuten staat er nog steeds 1-1 op het scorebord en er gaat verlengd worden.

In die verlenging is het aan het einde van de eerste helft de ingevallen Thomas de Man die gevaarlijk kan worden. Zijn van richting veranderd schot gaat net over en in de tweede helft van de verlenging moet Jamil Kools een keer handelend optreden om een vrije trap uit zijn doel te ranselen. Na 120 spannende minuten staat het nog altijd 1-1 en strafschoppen moeten de beslissing brengen.

Na ieder 5 strafschoppen te hebben genomen staat het 4-4. Bij de gasten schiet aanvoerder Rob van der Leij mis en voor Achilles Veen is het Rico Geeroms die zijn strafschop gestopt ziet worden.

Het wordt een zenuwslopend schouwspel waarbij in totaal maar liefst 26 strafschoppen genomen gaan worden. Hoewel Jamil Kools er regelmatig goed bij zit, worden de meeste ‘pingels’ goed binnen geschoten. Achilles Veen faalt niet een keer meer, en bij HHC gaat het bij de dertiende strafschop opnieuw mis bij aanvoerder Rob van der Leij die zijn strafschop gekeerd ziet worden door Jamil Kools. Roel de Kruijk mag daarna de wedstrijd beslissen door zijn tweede strafschop binnen te schieten! De overwinning wordt natuurlijk uitbundig gevierd samen met de volle tribune!

Na een fantastisch bekergevecht tegen HHC Hardenberg mag Achilles Veen zich gaan opmaken voor een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Deze wedstrijd gaat gespeeld worden op dinsdag 29 oktober!

Jamil Kools, Rico Geeroms, Maarten Boddaert, Thijs van den Berg, Vincent van Hoof, Teun Sebregts (103’ Roel de Kruijk), Niek Wilborts (93’ Toby Tan), Theo Martens, Rémon Koenen, Sen Aerts, Diego Meerveld (96’ Thomas de Man)