Voorbeschouwing Achilles Veen – Zwaluwen

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 20 november speelt Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Achilles Veen zal zijn rug weer moeten rechten na een kansloze nederlaag (5-2) in de Districtsbeker uit tegen eersteklasser Sliedrecht.

In de competitie ging het Achilles Veen wel net wat beter af. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen SC Feyenoord werd afgelast vanwege Corona, maar daarvoor werd de thuiswedstrijd tegen sv Poortugaal met 2-0 gewonnen. De Veense ziekenboeg lijkt ook weer langzaam leeg te stromen, want afgelopen dinsdag waren er nog speelminuten voor aanvallers Rémon Koenen en Sen Aerts.

De tegenstander van aanstaande zaterdag is dus Zwaluwen uit Vlaardingen. De ‘Haringkoppen’ hebben evenveel punten als Capelle, maar gaan met een veel beter doelsaldo aan kop van de Hoofdklasse A. Wel zou Rijnvogels nog ‘haasje over’ kunnen doen wanneer de nog in te halen wedstrijd gewonnen wordt. Ook in de afgelopen jaren was Zwaluwen steeds een stabiele hoofdklasser die over het algemeen meedoet in de top of subtop van de competitie.

Beide ploegen kwamen elkaar dan ook vaak tegen in de afgelopen jaren. Van de laatste 14 ontmoetingen wist Achilles Veen er 8 te winnen en Zwaluwen trok 4 keer aan het langste eind. De laatste ontmoeting dateert van 10 oktober 2020. Dat was toen de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stilgelegd. Maarten Boddaert besliste die wedstrijd in Vlaardingen door in de extra tijd de winnende 2-3 tegen de touwen te werken.

Voor beide ploegen dus een belangrijke wedstrijd op De Hanen Weide waarbij geen publiek langs de lijn mag. Achilles Veen zal aan willen haken bij de middenmoot en Zwaluwen zal er alles aan gelegen zijn om de koppositie te behouden. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harold van de Ketterij. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jeroen Teunissen van Manen en Mario Kwaytaal.