Voorbeschouwing Achilles Veen – Westlandia

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 1 juni staat voor Achilles Veen 1 de return in de eerste ronde van de nacompetitie tegen Westlandia op het programma. Achilles Veen heeft zich afgelopen woensdag een geweldige uitgangspositie verschaft door de uitwedstrijd in Naaldwijk met maar liefst 0-3 te winnen!

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, speelde Achilles Veen tegen een geduchte goed voetballende tegenstander. Zij konden echter niet door de hechte Veense defensie heen gevoetbald komen. In de openingsfase hadden de gastheren veel balbezit, maar dit kwam niet tot grote kansen. Vanaf ongeveer de 20e minuut kwam Achilles Veen beter in het spel en dit werd door Jari Koenraat bekroond met de 0-1 uit een prachtige vrije trap. In de tweede helft kon Achilles Veen, ondanks gevaar van Westlandia, door doelpunten van Pim Goossens en Thomas de Man uitlopen naar een 0-3 overwinning.

Achilles Veen heeft dus een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd aanstaande zaterdag in Veen, maar er is uiteraard nog niets beslist. Het zal nog wel afgemaakt moeten worden en, zoals eerder vermeld, Westlandia is een goede tegenstander. Achilles Veen zal dus op zijn hoede moeten zijn voor de aanvalsdrang van de Naaldwijkse ploeg.

De wedstrijd op De Hanen Weide begint om 17:00 uur, maar kom vooral eerder naar ons sportpark, want ook Achilles Veen 2 kan uw steun goed gebruiken! De mannen van trainer Gerrold Burghout staan voor de zware opdracht om zichzelf veilig te spelen in de reserve Hoofdklasse. Deze nacompetitie begint zaterdag om 14:00 uur op ons hoofdveld met een wedstrijd tegen de reserves van ‘overbuurman’ Roda Boys/Bommeleraard. De rood-wit-blauwe Bommeleraarders azen op promotie naar de reserve Hoofdklasse! Dus kom onze jongens steunen!