Achilles Veen naar finale nacompetitie!

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 1 juni speelde Achilles Veen de return tegen Westlandia in de eerste ronde van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. Na afgelopen woensdag in Naaldwijk al gezegevierd te hebben met 0-3 werd het zaterdag op de Hanen Weide een 2-0 overwinning.

Waar afgelopen woensdag Westlandia nog ‘heer en meester’ was in de openingsfase van de wedstrijd, was dat zaterdag zeker niet het geval. Achilles Veen ging meteen in de aanval en al in de 4e minuut was er een schietkans te noteren voor Thomas de Man. Zijn poeier ging echter ruim over.

Achilles Veen bleef de aanval zoeken en al in de 10e minuut leidde dit tot een voorsprong. Pim Goossens probeert een voorzet van Thomas de Man binnen te koppen, maar het was bij de tweede paal Fabian Korporaal die het laatste en nodige tikje gaf om de kopbal tot doelpunt te promoveren.

Toen de wedstrijd bijna een half uur onderweg was, kwam het eerste gevaar van de bezoekers. Jan Schimmel kon echter miraculeus redden op een hard schot. Op slag van rust is het aan de andere kant weer gevaarlijk. Eerst is het Pim Goossens die een grote kans geschonken krijgt door een prachtige pass van Thomas de Man, maar hij ziet de keeper met zijn voet keren. Toch is het nog voor de rust nog een keer raak. Jochem Scheij gooit namelijk met een keurig afgewerkte goal de wedstrijd definitief in het slot. Ruststand 2-0.

Dit gaf Dennis van der Steen de gelegenheid Jochem Scheij rust te gunnen. Hij kwam in de tweede helft niet meer terug op het veld.

De tweede helft wordt door Achilles Veen zakelijk uitgespeeld. Over en weer zijn er een paar kansjes te noteren, maar spectaculair wordt het niet meer. Het lukt de Westlanders ook niet meer om nog een vuist te maken en zo staat na 90 minuten nog steeds de 2-0 ruststand op het scorebord.

Achilles veen gaat door naar de finale van de nacompetitie. Daarin mogen de groen-witten het gaan opnemen tegen een bekende tegenstander, namelijk Smitshoek. De Barendrechters wisten in de eerste ronde AWC uit Wijchen af te schudden door eerst thuis met 1-1 gelijk te spelen en afgelopen zaterdag uit met 0-2 te zegevieren. Aanstaande woensdag staat de heenwedstrijd in Barendrecht op het programma. Aftrap om 19:00 uur. Zaterdag staat in Veen de return te wachten. Dan wordt er om 15:30 uur afgetrapt.

Kan de ploeg van Dennis van der Steen weer op jullie steun rekenen? Zorg dat je erbij bent!

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal (57’ Tim van Broekhoven), Glenn Kools (75’ Robin Damen), Jeroen Sterrenburg, Jochem Scheij (46’ Jasper de Wit), Pim Goossens (90’ Roy van de Werf), Thomas de Man (75’ Willem Timmermans)