Achilles Veen zet grote stap naar finale nacompetitie!

Teamfoto-2023-2024

Vanavond stond voor Achilles Veen 1 de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Westlandia op het programma. Westlandia bleek een lastige tegenstander, maar een zeer goed en effectief Achilles Veen wist een knappe overwinning uit het vuur te slepen: 0-3!

Het duurde even voordat Achilles Veen grip op de wedstrijd kreeg. Westlandia had in de openingsfase veel balbezit, maar de Veense defensie gaf geen krimp. Toen Achilles Veen na een minuut of 20 wat meer in de wedstrijd kwam werd het ook meteen gevaarlijk. In de 23e minuut is Thomas de Man gevaarlijk, maar zijn schot wordt half gekeerd door een verdedigende voet. De keeper kan daarna vallen, maar laat los. Pim Goossens kan nog bijna binnen schieten, maar het wordt een hoekschop. Uit die hoekschop is Achilles Veen weer gevaarlijk. De kopbal van Stephen Warmolts wordt door een verdediger van de lijn gekopt. Meteen daarna weer een mogelijkheid voor Pim Goossens, maar dan staat de doelman in de weg.

In de 28e minuut legt Jari Koenraat aan, maar zijn schot smoort. Pim Goossens kan nog bijna de rebound binnen tikken, maar wordt teruggefloten vanwege buitenspel. In de 33e minuut is er het eerste echte gevaar van Westlandia, maar de aanvaller raakt de bal niet goed waardoor Jan Schimmel de bal eenvoudig kan opvangen.

Na 36 minuten is het wel raak voor Achilles Veen. Jari Koenraat mag van zo’n 25 meter aanleggen met een vrije trap en doet dat op een fantastische manier. Een loeihard schot richting de kruising gaat onhoudbaar via de binnenkant van de paal binnen.

Voor de rust nog een kansje voor Pim Goossens uit een hoekschop van Jochem Scheij, maar hij raakt de bal niet goed. Ook Westlandia is nog een keer gevaarlijk, maar het afstandsschot gaat net naast.

Meteen na de rust verdubbelt Achilles Veen de voorsprong. In de 47e minuut leidt een goede actie van Jari Koenraat de 0-2 in. Zijn voorzet wordt binnen getikt door Pim Goossens. Snel daarna weer een kans voor Jari Koenraat vanaf de linker kant, maar zijn harde schot gaat recht op de keeper. Even later staat Jochem Scheij alleen voor de doelman na een goede onderschepping van Ayrton Statie op het middenveld en een goede steekpass, maar waar de hele Veense aanhang al stond te juichen, ging de inzet van Jochem Scheij net naast.

Ruim een half uur voor tijd is er weer een mogelijkheid voor Pim Goossens na een onderschepping van uitblinker Jeroen Sterernburg, maar Goossens schiet naast. In de 60e minuut is Westlandia weer een keer echt gevaarlijk. De thuissupporters zijn nu degene die al stonden te juichen, maar die hadden niet op Jan Schimmel gerekend die met een mooie redding zijn doel schoon houdt.

Achilles Veen komt dan een tijdje onder druk te staan, maar de Naaldwijkers profiteren niet. Sterker nog. In de 70e minuut is het Thomas de Man die na een prachtige actie op de achterlijn de bal onhoudbaar binnen schiet voor de 0-3!

Westlandia probeert dan nog via een slotoffensief iets terug te doen, maar in serieus gevaar komt de Veense defensie niet meer. Zo begint Achilles Veen aanstaande zaterdag met een 3-0 voorpsrong aan de terugwedstrijd in Veen!

Jan Schimmel, Daan Wensink, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Jari Koenraat (90’ Willem Timmermans), Jeroen Sterrenburg (89’ Tim van Broekhoven), Jochem Scheij (60’ Glenn Kools), Pim Goossens, Thomas de Man

De volgende tegenstander voor de winnaar van deze tweestrijd, komt uit het duel tussen Smitshoek en AWC. Deze ploegen speelden vanavond ook tegen elkaar. Eindstand 1-1.