Voorbeschouwing Achilles Veen – UDI ‘19/CSU

Teamfoto-2023-2024

Aanstaande zaterdag speelt Achilles Veen de eerste wedstrijd in de derde periode thuis tegen UDI ‘19/CSU uit Uden. UDI ’19 is een grote club met ruim 1700 leden waarvan het eerste elftal traditiegetrouw op zondagen speelt en over het algemeen ook altijd op een behoorlijk niveau. De gloriejaren van de club waren zo rond de eeuwwisseling. In deze periode werden verschillende kampioenschappen op het hoogste amateurniveau behaald. Onder andere onze keeperstrainer Jan Schalken maakte daar deel vanuit als keeper.

Op dit moment bezet UDI ’19 in de Vierde Divisie C de zesde plaats. De Udenaren hebben 6 punten minder dan nummer 3 Achilles Veen, maar ook nog een inhaalwedstrijd tegoed. UDI ’19 had een goede start van de competitie en eindigde de eerste periode op de derde plaats met 20 punten. In de tweede periode hebben ze het een stuk lastiger. In de tot nu toe 9 gespeelde wedstrijden werden ‘slechts’ 10 punten binnen gehaald. Dat heeft er dus voor gezorgd dat ze gezakt zijn naar de zesde plaats op de ranglijst. Afgelopen zondag werd op eigen veld nog wel Unitas ’30 op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Achilles Veen herstelde zich afgelopen zaterdag goed van de thuisnederlaag tegen Halsteren en de uitschakeling voor de beker tegen Dongen twee dagen eerder. Op bezoek bij Wittenhorst werd een zakelijke 0-2 overwinning geboekt en er mag stiekem nog steeds omhoog gekeken worden op de ranglijst waarop Goes zijn koppositie verstevigde door nummer 2 Dongen te verslaan.

De heenwedstrijd in Uden eindigde in een 1-1 gelijkspel en was een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Achilles Veen zal het vizier echter vol richten op de derde periode en dan zal er aanstaande zaterdag toch gewonnen moeten worden om in ieder geval een goede start te maken. Uw steun is daarbij meer dan welkom!

De wedstrijd begint in Veen uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robbie Tiesinga. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jos Klerks en Jasper Langerak. Er is uiteraard ook weer een Pupil van de Week aanwezig. Thomas Vos is deze keer de gelukkige. Hij speelt in de JO9-1 als keeper en zijn voetbaldroom is keeper worden van Achilles Veen 1! Thomas voorspelt een 3-1 overwinning voor Achilles Veen.

Na de wedstrijd hopen we in de kantine tijdens de 80’s/90’s party een overwinning te kunnen vieren. DJ HNK zorgt voor de muzikale omlijsting!