Achilles Veen klimt op ranglijst na overwinning in Horst

Teamfoto-2023-2024

Zaterdag 24 februari speelde Achilles Veen de uitwedstrijd tegen de nummer twaalf van de ranglijst, Wittenhorst. De aftrap was om 18:00 uur. Op het verder fraaie sportpark moest helaas wel uitgeweken worden naar een bijveld, omdat er op het hoofdveld geen lichtinstallatie beschikbaar was.

Achilles Veen had de zware  1/8 finale van de Districtsbeker tegen Dongen nog in de benen (die overigens met strafschoppen werd verloren), maar toch begon de Veense equipe sterk aan de wedstrijd en al binnen 5 minuten werden twee kansen genoteerd. Eerst werd een scherpe voorzet van Jochem Scheij bijna door een verdediger in  eigen doel gegleden en snel daarna kwam Thomas de Man in kansrijke positie voor de goal, maar hij zag zijn schot nog net geblokt worden. In de tegenstoot was er meteen een kansje voor Wittenhorst, maar het afstandsschot ging over.

Na de openingsfase golft het spel op en neer, maar er wordt door beide ploegen weinig gecreëerd. Pas in de 27e minuut komt Wittenhorst weer gevaarlijk voor de Veense goal, maar het schot uit kansrijke positie gaat over.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft neemt Achilles Veen het heft weer in handen en dat resulteert wel in doelpunten. In de 36e minuut gooit Pim Goossens een afvallende bal met het hoofd terug de ‘zestien’ in en Thomas de Man kan bij de tweede paal binnen schieten voor de 0-1!

Vier minuten later kon Jari Koenraat profiteren van een slordigheid in de defensie van Wittenhorst. Hij omspeelde de keeper en kon de 0-2 tegen de touwen schuiven.

In de tweede helft blijft het spel op en neer golven en in de 53e  minuut is de eerste kans voor Jochem Scheij die op aangeven van Thomas de Man over schiet.

Na een uur spelen houdt Jan Schimmel hoogstpersoonlijk zijn ploeg op voorsprong. Met twee miraculeuze reddingen zorgt hij er voor dat zijn doel schoon blijft. Dat waren ook meteen de laatste noemenswaardige doelpogingen van de wedstrijd die door Achilles Veen zakelijk werd uitgespeeld om zo een stapje omhoog te kunnen doen op de ranglijst.

Jan Schimmel, Glenn Kools, Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Jari Koenraat, Kevin Vermeulen, Jochem Scheij (63’ Nikki Baggerman), Pim Goossens, Thomas de Man (85’ Japser de Wit)

Doordat Best Vooruit op bezoek bij Juliana ’31 met 2-0 onderuit ging kon Achilles Veen een stapje omhoog maken naar de derde plaats. Dongen deed op bezoek bij Goes een gooi naar de koppositie, maar de Brabanders kwamen bedrogen uit. Goes wist de koppositie te verstevigen door Dongen met 4-1 te verslaan! Halsteren won thuis met 2-1 van HVCH en legde beslag op de tweede  periode.
Overige uitslagen: UDI ‘19/CSU – Unitas ’30 2-0, SV Venray – Nemelaer 4-2, EVV Echt – Orion 3-0 en Kruisland – Nuenen 1-2

Zaterdag 2 maart staat de eerste speelronde van de derde periode op het programma. Achilles Veen mag die aftrappen in een thuiswedstrijd tegen UDI ‘19/CSU. De aftrap in Veen is uiteraard om 14:30 uur.