Achilles Veen begint derde periode met driepunter

Teamfoto-2023-2024

Achilles Veen – UDI ‘19/CSU werd nooit een echte wedstrijd vanwege een vroege rode kaart voor de bezoekers. De groenwitten behaalden een zakelijke 2-0 overwinning bij de start van de derde periode.

De wedstrijd tegen UDI ‘19/CSU begon door beide ploegen wat afwachtend en leverde in het eerste kwartier alleen een kansje op voor Pim Goossens die naast mikte. Na een kwartier spelen kreeg Steijn van de Broek van UDI ’19 de rode kaart voorgehouden. Eerst werd gedacht dat dit vanwege vermeend natrappen was, maar later was op beelden te zien dat hij duidelijk op de enkel van Jochem Scheij ging staan.

Vanaf dat moment lieten de bezoekers zich uiteraard inzakken en Achilles Veen kon daar moeilijk doorheen voetballen. In de 31e minuut was het vanuit een hoekschop wel raak. De bal valt bij Nikki Baggerman voor zijn voeten en hij haalt snoeihard uit voor de 1-0!

In de 43e minuut nog een goede kopkans voor Pim Goossens, maar de doelman pakt zijn inzet goed.

Vroeg in de tweede helft is Jari Koenraat gevaarlijk met schot richting de hoek, maar de keeper voorkomt met zijn vingertoppen een tegentreffer. Uit de hoekschop die volgt een kopbal van Pim Goossens, maar die belandt in de handen van de doelman.

Na 55 minuten spelen komt Jari Koenraat in de vijandelijke ‘zestien’ kansrijk in balbezit na een prachtige steekbal van Jochem Scheij, maar hij verspeelt de bal. Een paar minuten later probeert Koenraat het met een hard schot, maar ziet zijn inzet net naast gaan.

Ruim een kwartier voor tijd een grote kans voor Pim Goossens die alleen voor de keeper verschijnt en hij probeert de keeper te verschalken met een lob, maar mikt veel te hoog. In de 80e minuut is het wel raak voor de spits die kon profiteren van geblunder van de Udense doelman en de 2-0 in een leeg doel kan schuiven.

UDI probeert dan nog wat aan te dringen, maar komt niet echt tot kansen. Wel stuit Pim Goossens nog een keer op de Udensde doelman, maar de 2-0 blijft staan.

Jan Schimmel, Daan Wensink (86’ Luca den Heijer), Stephen Warmolts, Melle Mandemakers, Ayrton Statie, Fabian Korporaal, Kevin Vermeulen, Nikki Baggerman (73’ Glenn Kools), Jochem Scheij (73’ Tim van Broekhoven), Pim Goossens, Jari Koenraat

Dongen speelde thuis met 3-3 gelijk tegen Juliana ’31 en daardoor steeg Achilles Veen naar een tweede plaats. Dongen heeft één punt minder maar heeft wel nog een wedstrijd tegoed tegen HVCH die aanstaande zondag ingehaald wordt. Koploper Goes maakte opnieuw geen fout en won afgetekend met 1-4 bij Orion.
Overige uitslagen: Nemelaer – Kruisland 1-1, Unitas ’30 – SV Venvray 1-3, HVCH – Wittenhorst 1-2, Nuenen – EVV Echt 1-0 en Best Vooruit – Halsteren 0-1

Zaterdag 9 maart staat er een inhaalweekend op het programma en dan is Achilles Veen dus vrij. Wel wordt er aanstaande donderdag nog in Dongen gespeeld. Daar wordt de strafschoppenserie in de 1/8e finale van de districtsbeker opnieuw gespeeld. Aanvang: 20:30 uur! De eerstvolgende competitiewedstrijd is zaterdag 16 maart in 18:00 uur in Limburg. SV Venray – Achilles Veen staat dan op het programma.