Voorbeschouwing Achilles Veen – sv Poortugaal

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 24 september is sv Poortugaal te gast op De Hanen Weide. Het dorp Poortugaal ligt tussen de Oude Maas en de A15 onder de Rotterdamse haven. In 2018 ontstond daar sv Poortugaal uit een fusie tussen vv Oude Maas en PSV Poortugaal. Het eerste elftal startte toen in de Eerste Klasse B en promoveerde in 2020 naar de Hoofdklasse. Daar werd het eerste seizoen keurig in de middenmoot op plaats 8 geëindigd. Achilles Veen, dat op plaats 5 eindigde, wist wel twee maal te winnen van Poortugaal. In Veen werd het 2-0 en in Poortugaal 1-3.

Dit seizoen wist Poortugaal in de Vierde Divisie in vier wedstrijd vier punten te behalen. Afgelopen zaterdag werd er thuis tegen Jodan Boys met 2-2 gelijk gespeeld en twee weken terug werd er thuis met 2-1 gewonnen van Spijkenisse. Er werden twee 3-2 uitnederlagen geleden. Namelijk tegen FC ’s-Gravenzande en Smitshoek.

Achilles wist afgelopen zaterdag bij ASV De Dijk in Amsterdam de tweede competitiezege te boeken. Het werd aan de Schellingwouderdijk 1-2. Met hangen en wurgen en hard werken werden de drie punten over de streep getrokken. Er werd namelijk een half uur met een man minder gespeeld na een rode kaart voor rechtsachter Daan Wensink. Die zal er dus zaterdag tegen Poortugaal sowieso niet bij zijn.

Achilles Veen staat nu op een gedeelde zevende plaats met een achterstand van 4 punten op koploper ODIN 59.

De wedstrijd begint zaterdag uiteraard om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeffrey van der Does. Hij wordt daarbij geassisteerd door Brett van Ool en Marijn Pijnenburg. Abdul Samad is zaterdag de Pupil van de Week. Abdul droomt groots, want zijn voetbaldroom is om de Ballon d’Or te winnen. Dat zijn nog eens ambities! We hopen dat hij ook een voorspellende gave heeft, want Abdul verwacht een 2-1 overwinning voor Achilles Veen!

Na de wedstrijd wacht ons een After Summer Party in de kantine met medewerking van Feest DJ Bally!