Achilles Veen boekt tweede overwinning op bezoek bij ASV De Dijk

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 17 september mocht Achilles Veen op bezoek bij competitie-debutant ASV De Dijk in Amsterdam-Schellingwoude. De derde divisionist van vorig seizoen stond met 0 punten onderaan en dat was ook na zaterdag nog zo. Achilles Veen wist met 1-2 te zegevieren.

Door blessures van Mats van Huijgevoort en Bas van Stokkom moest coach Van der Steen even puzzelen, maar hij besloot Rico Geeroms in het centrum van de verdediging te zetten en Daan Wensink mocht aan de rechterkant van de verdediging plaatsnemen.

Beide ploegen begonnen wat afwachtend aan de wedstrijd en het eerste gevaar was in de 5e minuut voor de thuisploeg. Doelman Rick van der Leest voorkwam een vroege tegentreffer. Een minuut later probeert Jens Verschuren de doelman van De Dijk onder schot te nemen, maar zijn schot gaat naast.

In de 19e minuut komt Tim van Broekhoven aan de zijkant van het strafschopgebied iets te wild inglijden en krijgt een vrije trap tegen. Brian Groothuesheidkamp lijkt namens de thuisploeg de bal te gaan voorgeven, maar zijn ‘voorzet’ verrast doelman Van der Leest en valt direct binnen in de verre kruising.

Na de goal van De Dijk krijgt Achilles Veen weer wat meer veldoverwicht, maar toch is de thuisploeg in de 27e minuut weer gevaarlijk. Gelukkig voor Achilles Veen komt doelman Rick van der Leest alert zijn doel uit om een grotere achterstand te voorkomen.

In de 40e minuut is het wel raak voor Achilles Veen. Na een aanval over links is Thomas de Man degene die op doel schiet. Zijn schot lijkt echter naast te gaan, maar Rico Geeroms zat er goed bij om de bal het laatste en beslissende zetje te geven. 1-1!

Even later probeert Jari Koenraat het nog van afstand, maar zijn schot was een eenvoudige prooi voor de doelman. Aan de andere kant krijgt ook De Dijk nog een grote kans, maar die wordt ruim naast geschoten.

Op slag van rust wordt er echter nog wel een keer raak geschoten. Jens Verschuren komt er gevaarlijk door en neemt de keeper twee maal onder vuur, maar de doelman weet twee maal te redden. In de tweede rebound valt de bal echter voor de voeten van Jeroen Sterrenburg en die schiet de bal wel binnen. Zo komt de ruststand op 1-2.

In de tweede helft meteen een wijziging in de Veense opstelling. Justin Beemsterboer neemt plaats in de spits. Jens Verschuren gaat eruit en Niek Wilborts neemt plaats op het middenveld.

Na 8 minuten spelen in de tweede helft is het eerste echte gevaar van Achilles. De voorzet van Daan Wensink wordt eerst door een hoop benen gemist en wanneer hij voor de voeten van Thomas de Man valt leek deze hem niet echt meer te verwachten. De bal rolt uiteindelijk via de hak van De Man net naast. Even later probeert Tim van Broekhoven het nog met een afstandsschot, maar die zeilt hard over.

Vanaf de 63e minuut mag Achilles Veen de wedstrijd met 10 man uitspelen. De toch al niet al te gelukkig spelende Daan Wensink komt veel te laat en legt zijn tegenstander neer aan de zijlijn vlak voor de dug-out van De Dijk. Iedereen veert op en Wensink wordt belaagd. Na enige twijfel besluit arbiter Lizzy van der Helm Wensink de rode kaart te geven. Amir Riffi van De Dijk kreeg een gele kaart voor zijn reactie op de overtreding.

Met een man minder wordt het voor Achilles Veen natuurlijk vooral tegenhouden. Onder leiding van uitblinkers Rico Geeroms, Nikki Baggerman en Jeroen Sterrenburg weet Achilles Veen ook met een man minder stand te houden en ASV De Dijk komt eigenlijk niet tot grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Wel wordt Achilles Veen op de counter nog een paar keer gevaarlijk. Jari Koenraat en Thomas de Man kregen nog kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar uiteindelijk werd verdiend de 1-2 over de streep getrokken.

Rick van der Leest, Daan Wensink, Rico Geeroms, Glenn Kools, Tim van Broekhoven, Nikki Baggerman, Jeroen Sterrenburg, Jens Verschuren (46’ Justin Beemsterboer), Thomas de Man (90+3’ Melle Mandemakers), Niek Wilborts, Jari Koenraat

Koploper ODIN 59 verspeelde voor het eerst punten. Thuis tegen Goes werd het 2-2. De Heemskerkers worden op de voet gevolgd door ARC dat thuis 2-2 speelde tegen Smitshoek, door Kloeginge dat thuis 1-1 speelde tegen Spijkenisse en door WNC dat thuis met 2-1 wist te winnen van SC Feyenoord
Overige uitslagen: Nieuwenhoorn – Zwaluwen 0-1, Poortugaal – Jodan Boys 2-2, en Capelle – FC ’s-Gravenzande 2-1

Zaterdag 24 september wacht Achilles Veen weer een thuiswedstrijd. Om 14:30 uur wordt er afgetrapt tegen nummer 12 sv Poortugaal.