Voorbeschouwing Achilles Veen – Spijkenisse

Zaterdag 29 september staat voor Achilles Veen de vijfde competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander op de Hanen Weide is vv Spijkenisse. Van de eerste vier Veense wedstrijden werden beide thuiswedstrijden gewonnen en beide uitwedstrijden gingen verloren. Zodoende bivakkeert Achilles Veen met 6 punten in de middenmoot van de Hoofdklasse A. De achterstand op koploper Volendam bedraagt echter nog maar 3 punten, want logischerwijs zijn de verschillen nog klein zo vroeg in het seizoen.

De gasten uit Spijkenisse staan samen met Jong FC Den Bosch op een gedeelde tweede plaats met 1 punt achterstand op koploper Volendam. Afgelopen zaterdag speelde Spijkenisse met 2-2 gelijk op bezoek bij DFS.

Spijkenisse speelt voor het zevende seizoen in de clubgeschiedenis in de Hoofdklasse van het zaterdag amateurvoetbal, maar speelde ook voor het Hoofdklasse-tijdperk jaren lang op het hoogste niveau (toen nog de eerste klasse) en hoorde bij de absolute top van het Nederlandse amateurvoetbal. Hoogtepunt in de clubgeschiedenis zal ongetwijfeld het algeheel amateurkampioenschap van Nederland zijn geweest in 1975.

Vorig seizoen kwam Spijkenisse voor het eerste seizoen uit in de derde divisie, maar eindigde op de zestiende plaats en degradeerde weer naar de Hoofdklasse, maar gezien de aangetrokken versterkingen zal bij Spijkenisse ongetwijfeld de ambitie leven om zo spoedig mogelijk terug te keren naar de derde divisie.

Spijkenisse en Achilles Veen kruisten wel vaker de degens, maar de laatste keer was in seizoen 2016/2017. Achilles Veen won toen de thuiswedstrijd met 1-0 en verloor uit met maar liefst 5-1. Spijkenisse werd dat seizoen kampioen in de Hoofdklasse A nadat gedurende het seizoen vooral Achilles Veen en Ter Leede de ranglijst hadden aangevoerd.

Aanstaande zaterdag dus weer een topwedstrijd in de Hoofdklasse A op sportpark De Hanen Weide! Achilles Veen heeft de 3 punten hard nodig om niet op een te grote achterstand te komen. De wedstrijd staat onder leiding van Remco Schul en er zal om 14:30 uur afgetrapt worden.

Na de wedstrijd zal in de kantine de LE(D)GENDS PARTY plaatsvinden van 18:00 uur tot 23:00 uur. De organisatie is in handen van Achilles Veen VR1! Entree gratis! #nix18