Voortvarende competitiestart voor VR1!

Zaterdag begon de competitie met een thuiswedstrijd tegen RWB VR1. Voor de wedstrijd begon werd er door de dames flink gescout bij de jeugd. Dat bleek maar goed ook, want toen het erg rustig was bij de kleedkamerdeur, begon er een lampje te branden. Er stonden maar een stuk of 7 vrouwen als een Roerige Warboel Bijeen in de gang en het schijnt dat dit niet de ideale uitgangsituatie is in een voetbalwedstrijd. Gelukkig waren Charlotte en Nina bereid om onze gelederen te versterken, waren ook Romy en Carola ontwaakt uit hun dromen over “LE(D)GENDS OP 29 SEPTEMBER” (of is dit te opvallend voor sluikreclame?) en kwam ook Nicole nog op tijd aan van werk. Dus uiteindelijk alsnog een evenaring van het record van meeste speelsters dit seizoen, welgeteld 13.

Ook “equipe blesée” is bezig met een record te vestigen, met op dit moment Mandy, Mirte vR, Esmee, Emmie en Chantal in de sélection. Daarbij gerekend dat Mirte H stage had, kwamen we uit op de volgende Realistisch Wanordelijke Basisopstelling: Carola op goal, linksback Raïsa, centraal Nena en Ingrid, rechtsback Romy. Het middenveld van links naar rechts Nina, linde, Tabitha en Nicole. Voorin begonnen Charlotte (Bokkie) en Shanna. Op de bank namen plaats Charlotte en Kiki.

Nieuwe competitie dus onbekende tegenstanders en al in de eerste minuut werd een verschil duidelijk tussen de 4de en de 5de klasse, genaamd: ordinair schuppen. Pech voor RWB dat Achilles wel een paar blauwe plekken voor over heeft om de punten in Veen te houden. De eerste helft stond in het teken van het aanvalsspel van Achilles Veen. RWB had Ronduit Weinig Balbezit en de keren dat ze over de helft kwamen waren sporadisch en van kortstondige duur.

Na een paar kleine kansjes gecreëerd te hebben, kwam daar de openingstreffer. De bal kwam bij Tabitha en die ritste de complete verdediging open met een steekbal in de 16 op Shanna. De keepster rekende op een voorzet, waardoor de korte hoek compleet open kwam te liggen. Enkele secondes later lag de bal dan ook op die plek in het netje. 1-0!

Na een goede actie van onze opkomende back Raïsa “1 Mississippi, 2 Mississippi”  van Roosmalen, kwam Linde aan de bal in de hoek van het veld en vond een gaatje in de verdediging. Nicole vulde dit gaatje op, want dat doet ze weleens (anatomisch incorrect, maar het past wel in het verhaal). Afijn ze kon aannemen in de 16 en boven ieders verwachting deed ze dat ook en bewaarde ze de volledige rust, om de bal daarna onhoudbaar in de hoek te schieten. 2-0!

Nog voor rust werd het Jantje gemaakt, op aangeven van Romy, kwam Ingrid vrij op een paar meter van de 16. Zij deed wat verdedigers in zo’n situatie doen, rammelen en hopen op een Relevante Winstgevende Beloning. Deze beloning kwam daar zeker in de vorm van een Revolutionaire Weergaloze Bal strak in de linkerbovenhoek. 3-0!

Na rust was Achilles een stuk rommeliger en kon RWB zelfs in de buurt van onze goal komen, al werd het nooit echt gevaarlijk. Wel stonden er volgens onze altijd realistische aanvoerster 600 man vrij, maar ook zij konden niks klaarspelen. Ook Achilles creëerde de 2de helft bijna niks en dus valt er nog maar 1 goal te noteren.

Weer was het Tabitha die vrij kwam op het middenveld en weer verwarde zij de Waalwijkse defensie met een goede bal op Shanna. Nu echter een stuk verder van de goal dan in de eerste helft. Maar net als in de eerste helft was daar de keepster die niet helemaal perfect gepositioneerd stond. Deze keer een paar meter te ver van haar lijn vandaan, waardoor ze een Relatief Welgeschapen Boogbal kon versturen die ook nog doel trof. 4-0!

Alsof het eindsignaal al niet genoeg feest was, lag er ook nog een stuk taart op ons te wachten in de kleedkamer. Dus nu als aanvulling op het vorige verslag “wij zijn niet slank, want Kiki is erbij”.

PS: vind jij alle afkortingen in dit verslag, dan win je vrijkaarten voor ons vrij toegankelijke feest op 29 September. Nodig al je vrienden uit voor LE(D)GENDS, want dit is het kantinefeest dat niemand wil missen!

Houdoe!