Voorbeschouwing Achilles Veen – Spijkenisse

Teamfoto zonder tekst

Achilles Veen is de competitie teleurstellend begonnen met 0 punten uit 2 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd namelijk ook de tweede competitiewedstrijd (op bezoek bij ARC) met verlies afgesloten. 1-0 was de uitslag.

De hoogste tijd dus voor Achilles Veen om de rug te gaan rechten. Gisteren werd last minute nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen WNC uit Waardenburg. In de eerste helft had de groen-witte equipe het wederom lastig en de rust werd bereikt met een 2-0 achterstand. In de tweede helft keerde echter de wedstrijd en werd er nog met 4-2 gewonnen. Laten we hopen dat de groep dat gevoel kan meenemen naar aanstaande zaterdag wanneer op De Hanen Weide Spijkenisse als tegenstander wacht.

Ook tegenstander Spijkenisse is niet optimaal aan het nieuwe seizoen begonnen. Tijdens de eerste speelronde werd er op bezoek bij Zwaluwen met 1-1 gelijkgespeeld en afgelopen zaterdag werd thuis van het hoog aangeschreven SC Feyenoord verloren met 2-3.

De onderlinge balans ziet er voor Achilles Veen goed uit. Tijdens de laatste zes ontmoetingen werd niet een keer gelijk gespeeld en Achilles Veen trok 4 maal aan het langste eind.
Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een spannend voetbalgevecht met twee ploegen die graag de aansluiting willen maken met het linker rijtje. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jelle Besselsen uit Barneveld. Hij wordt geassisteerd door Mario Kwaytaal en Hans Hokke.

Uiteraard is er ook weer een pupil van de week aanwezig. Esmay Noorloos is deze keer de gelukkige. Esmay speelt in de JO10-1 het liefst op de positie links-achter. Ze vindt dat Frenkie de Jong de beste speler ter wereld is en voorspelt een 3-0 overwinning voor Achilles Veen!