Teleurstellende seizoenstart Achilles Veen met nul punten uit twee wedstrijden.

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 4 september stond voor Achilles Veen 1 de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma tegen s.v. ARC. De ploeg uit Alphen aan den Rijn, onder leiding van trainer Mark Evers, begon goed aan het seizoen. De eerste wedstrijd werd uit bij Jodan Boys met 1-0 gewonnen.

Vooraf was de vraag of Achilles Veen zich kon herstellen van de verliespartij tegen Smitshoek, na 97 minuten voetbal bleek het antwoord helaas nee. Wel was de ploeg uit Veen de bovenliggende partij maar toch werd er met 1-0 verloren in Alphen aan den Rijn.

Op een zonnig sportpark Zegersloot, floot iets na half drie de uitstekend leidende scheidsrechter Harold van de Ketterij voor het begin van de wedstrijd.
Centraal achterin start onze nieuwe aanwinst Wouter Verstaeten direct in de basis van Achilles Veen
De eerste tien minuten waren voor de thuisploeg, die Achilles Veen direct vast zette op eigen helft. De snelle buitenspelers kwamen er een paar keer gevaarlijk door. In de twee minuten resulteerde dit direct in een behoorlijke mogelijkheid, de bal werd vanaf de rechterkant terug getrokken naar rand zestienmeter, waar een opkomende middenvelder de bal maar net overschoot.
Daarna kwam de ploeg van John Karelse beter in het spel, na een minuut of 12 was daar de eerste kans voor Thomas Schilders maar zijn inzet was te slap om het de keeper moeilijk te maken.
In de 18de minuut wel een flitsende aanval van Achilles Veen, waar Thomas opnieuw de bal op een presenteerblaadje kreeg. Zijn vlammende uithaal verdiende meer, maar werd door de keeper en via de lat overgetikt.
Het restant van de eerste helft was het Achilles Veen met het meeste balbezit, alleen werd er door ARC uitstekend verdedigd en verder dan een handvol corners kwam de ploeg uit Veen niet.
Hiermee werd de 0-0 ruststand bereikt.

In de rust heeft John Karelse een wissel doorgevoerd, Glenn Kools is achtergebleven in de kleedkamer en zijn vervanger is Rico Geeroms.
De start van de tweede helft was niet hoogstaand, de wedstrijd speelde zich af op het middenveld. Juist op het moment dat Achilles Veen weer het meeste balbezit kreeg, kwam ARC er in de 58ste minuut snel uit (een schot/voorzet) ging gevaarlijk voor het Veense doel langs maar werd door iedereen gemist.
Daarna was het toch echt Achilles Veen dat meeste aanspraak maakte op een voorsprong, alleen de laatste bal was zeer onzorgvuldig. Maar in de 64ste minuut een levensgrote kans voor Achilles, Berry Sonnenschein zet goed door en geeft de bal op de rand 16 aan Thomas Schilders, iedereen telt de 0-1 al alleen de inzet van Thomas is te zwak en de keeper van ARC voorkomt de voorsprong van Achilles.
In de 72ste minuut last scheidsrechter van De Ketterij een drinkpauze in, net daarna brengt Achilles Veen een dubbele wissel, Niek Wilborts en Thomas Schilders worden vervangen door Teun Sebregts en Gino Dix. Achilles Veen zet net aan voor een slotoffensief en uit een snelle counter komt in de 77ste minuut hard werkende spit van ARC Thijs Hoogenboom 1 op 1 met Jordy Zielschot en deze weet wel raad met deze grote kans zo staat ARC eigenlijk uit het niets op 1-0.
John Karelse reageert direct met een aanvallende wissel, verdediger Berry Sonnenschein word vervangen door Jay-Jay Meierdres. Doordat Achilles Veen meer ruimte weggeeft komt ARC er wederom snel en gevaarlijk uit. Een schot verdwijnt gelukkig voor Achilles Veen naast het doel.
In de 87ste minuut wederom een corner voor Achilles Veen, Maarten Boddaert kopt knap in en met de nodige moeite kan de keeper van ARC deze bal pareren. ARC denkt aan een snelle uitbraak, maar Meierdres trekt aan de noodrem en krijgt zodoende de eerste gele kaart van de wedstrijd. Een minuut later krijgt ook een speler van ARC nog een gele kaart. Maar voor de stand maakt dit niet meer uit.

s.v. ARC wint met 1-0 van Achilles Veen, hiermee krijgt de ploeg uit Veen uiteindelijk te weinig.
Voor Achilles Veen blijft het een teleurstellend begin van de competitie.

Wel mooi om te mogen melden dat onze Veense supporters, die het geluk hadden om de Dutch GP in Zandvoort bij te kunnen wonen, onze goalgetter Sjaak Hoeke uit de jaren 90 tegen kwamen.

Aanstaande zaterdag 11 september krijgen we bezoek van Spijkenisse, aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling Achilles Veen
Jordy Zielschot, Mats van Huijgevoort, Wouter Verstaaten, Berry Sonnenschein (80’ Jay-Jay Meierdres), Zain Moghal, Glenn Kools (45’ Rico Geeroms), Niek Wilborts (75’ Teun Sebregts) , Maarten Boddaert, Remon Koenen, Thomas Schilders (75’ Gino Dix), Thomas de Man

De overige uitslagen van speelronde 2:
Uitslagen eerste speelronde: DHSC – DUNO 2-0, Achilles’29 – ’s-Gravenzande 1-1. Spijkenisse – Feyenoord 2-3, Capelle – Zwaluwen 0-0, Rijsoord – Portugaal 1-4, Scherpenzeel – FC Rijnvogels 1-3, Smitshoek – Jodan Boys 1-2.

Inmiddels hebben we drie ploegen met 6 punten uit 2 wedstrijden, SC Feyenoord, FC Rijnvogels en onze tegenstander van afgelopen zaterdag ARC. Achilles Veen is helaas samen met Scherpenzeel en Rijsoord terug te vinden op de gedeelde laatste plaats met 0 uit 2. Laten we hopen dat we zaterdag de eerste 3 punten van dit seizoen op De Hanen Weide kunnen houden, zodat we aansluiting kunnen gaan vinden met het linkerrijtje.