Achilles Veen doet zichzelf tekort tegen Spijkenisse

Teamfoto zonder tekst

Zaterdag 11 september speelde Achilles Veen 1 thuis tegen Spijkenisse. Beide ploegen waren deze competitie nog zonder overwinning en dat zou ook na deze wedstrijd zo blijven. Het scorebord bleef de hele middag op 0-0 staan.

Achilles Veen begon met de van het Engelse South Shields overgekomen Wouter Verstraaten in de basis. Verstraaten is op het laatste moment nog toegevoegd aan de selectie ter vervangen van de naar Bonaire geëmigreerde Berry Sonnenschein, die dus helaas zijn laatste wedstrijd voor Achilles Veen gespeeld heeft. Vanaf deze plaats nogmaals veel succes met je nieuwe avontuur!

Achilles Veen ging vanaf de aftrap meteen op zoek naar een voorsprong. Spijkenisse werd teruggedrongen en de Veense groen-witten weten in de eerste helft maar liefst 5 goede kansen te creëren.
De eerste is een kopbal van Verstraaten uit een hoekschop die nipt over gaat. De tweede komt voort uit een prachtige actie van Thomas de Man over de linker flank, maar zijn voorzet komt net niet goed aan. Even later komt er een scherpe voorzet van Vincent van Hoof die helaas door iedereen gemist wordt. Na ruim een half uur weet Niek Wilborts niet af te ronden wanneer hij alleen voor de keeper komt en vlak voor de rust laat Thomas Schilders zijn kwaliteiten zien wanneer hij met een paar prachtige schijnbewegingen zijn tegenstander het bos in stuurt. Helaas bleek Thomas de Man nipt buitenspel te staan op het moment van de voorzet van Schilders, anders was daar dan toch de verdiende voorsprong geweest.
Het enige wat Spijkenisse kon laten zien in de eerste helft was een mislukt lobje die eenvoudig door Jordy Zielschot gevangen kon worden.

Ook in de tweede helft weet Achilles Veen de druk erop te houden. Het voetbal is misschien wat minder verzorgd dan in de eerste helft, maar er worden weer genoeg kansen gecreëerd. Meteen na rust is er al een lobje van Thomas Schilders die net gered kan worden door de doelman. Even later een mooie actie over de rechter kant van Jay-Jay Meierdres, maar Niek Wilborts stuit op de vuisten van de doelman en de rebound van Thomas Schilders gaat jammerlijk naast. Snel daarna weer een voorzet van Vincent van Hoof die niet goed geraakt wordt door Thomas de Man. Diezelfde De Man probeert het daarna met een afstandsschot, maar deze mist kracht om het de keeper echt lastig te maken.

In de 56e minuut is er het eerste echte gevaar met een prachtige actie en een goed schot, maar Jordy Zielschot weet zijn doel schoon te houden met een mooie redding. Ruim een kwartier later nog een behoorlijke kans voor de bezoekers, maar Achilles Veen ontsnapt. Het schot gaat ruim naast.

Achilles Veen gooit er nog een slotoffensief uit wat nog kansen oplevert voor Thomas de Man na een voorzet van Zain Moghal en de ingevallen Sen Aerts kopt een hoekschop net mis. In de allerlaatste minuut valt er bijna nog een hoekschop van Mats van Huijgevoort ineens in de goal, maar de keeper weet dit net te voorkomen.

Zo blijft de 0-0 op het scorebord staan. Achilles Veen speelde vandaag een prima wedstrijd, maar vergeet zichzelf helaas te belonen.

Jordy Zielschot, Zain Moghal (81’ Teun Sebregts), Wouter Verstraaten, Mats van Huijgevoort, Vincent van Hoof (59’ Rico Geeroms), Niek Wilborts, Maarten Boddaert, Glenn Kools, Jay-Jay Meierdres, Thomas Schilders (85’ Sen Aerts), Thomas de Man

Alleen Rijnvogels heeft tot nu te de volle buit weten te halen. Met een 5-1 overwinning op Rijsoord staan de Katwijkers fier bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden. SC Feyenoord en Capelle volgen met 7 punten. De Rotterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen DHSC en Capelle wist op bezoek bij Jodan Boys met 1-2 te winnen.
Overige uitslagen: ’s-Gravenzande – ARC 2-1, Poortugaal – Scherpenzeel 0-2, Zwaluwen – Smitshoek 2-0 en DUNO – Achilles ’29 4-0.

Zaterdag 18 september mag Achilles Veen op bezoek bij Achilles ’29 in Groesbeek. De wedstrijd begint om 14:30 uur.