Voorbeschouwing Achilles Veen – Smitshoek

Teamfoto-AV-1

Na een vrije zaterdag en de week ervoor een zwaar bevochten gelijkspel op bezoek bij Spijkenisse, mogen de manschappen van Dennis van der Steen in een thuiswedstrijd weer aantreden tegen Smitshoek.

De gasten uit Barendrecht staan op een verdienstelijke derde plaats met een achterstand op koploper Kloetinge van 4 punten. Daar staat Capelle nog tussen met 1 puntje meer dan de Barendrechters. De laatste wedstrijd voor Smitshoek was de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Jodan Boys. Deze werd met moeite met 3-2 gewonnen. Ook een week eerder tegen WNC thuis was de overwinning mager, maar ook een 1-0 levert gewoon 3 punten op. De laatste verliespartij van Smitshoek dateert van 11 maart. Toen werd er op bezoek bij Feyenoord met 4-0 verloren. Op die dag verloor Achilles Veen ook voor het laatst. Dat was op bezoek bij koploper Kloetinge met 4-1.

Achilles Veen verloor van de laatste 9 wedstrijden dus slechts 1 wedstrijd en de laatste keer dat er een thuiswedstrijd werd verloren was op 28 januari tegen Nieuwenhoorn. Er zullen zaterdag dus twee ploegen in vorm tegenover elkaar staan, maar beide ploegen hebben wel verschillende belangen. Smitshoek is volop in strijd om promotie naar de derde divisie en Achilles Veen moet zich nog steeds veilig spelen. Al zijn er wel mensen met een groen-wit hart die met een schuin oog de stand in de derde periode in de gaten houden. Daarin staat Achilles Veen op de vijfde plaats, maar de achterstand op de koplopers is slechts 1 punt. Als we in die periode nog een rol van betekenis willen spelen, zal er zaterdag tegen Smitshoek gewonnen moeten worden. Als we kijken naar handhaving zullen de punten vooral gepakt moeten worden in de komende twee uitwedstrijden tegen Jodan Boys en WNC. Maar uiteraard zou een driepunter tegen hoogvlieger Smitshoek ook meer dan welkom zijn!

De wedstrijd begint zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Melvin Vink. Hij wordt daarbij geassisteerd door Wesley Ruter en Kamal el Hajjaji. Uiteraard zal er ook weer een Pupil van de Week aanwezig zijn. De eer is deze keer aan Maxim Vos. Maxim speelt in de JO9-1 en staat het liefst in de spits. Hij voorspelt een 2-1 overwinning voor Achilles Veen! Tot zaterdag iedereen!