Achilles Veen 3 –> drie op een rij

Drie verslag en in één klap. Voor Veen 3 waren het drie mooie weken. Drie wedstrijden tegen Gelderse ploegen, 9 punten mee in de tas.

Het eerste wedstrijd verslag betreft de wedstrijd Jan van Arckel 2 – Achilles Veen 3. Deze match eindigde in het voordeel van de groen-witte brigade, 2 – 3 met de hakken over de sloot.
Het weertje was heerlijk om weer eens een balletje te trappen in de wei.
Er waren tot ieders plezier zeer spelers die mee wilden doen. Waar er veel wel waren, waren er natuurlijk ook een aantal niet.
Marco ‘appie’ Honcoop, Arno ‘lange darm’ van Loon, Michael ‘Mikachu’ van der Velden, Andreas ‘brekebeen’ Vat en Nano ‘bally’ van Ballegooijen konden om uiteenlopende redenen niet meedoen.
Op de bank begonnen Huibert ‘shakespeare’ van Helden, Johan ‘pussy’ Vos, Badr ‘ik zie het hoofdje al’ Laatiyaoui, Gerwin ‘123inkt.nl’ Sack en Gerhard ‘B100’ Boogaard hanteerde de eerste helft de vlag.
Veen 3 heeft een goed trackrecord tegen de Ammerzodenaren maar het ging zelden makkelijk tegen de rood- witten. Thuis werd met pijn en moeite met 3 – 1 gewonnen.
Uit begon de wedstrijd onder het genot van de zonnestralen van de koperen ploert niet best voor Veen 3. Eerst miste William ‘Phillens’ Vos een één op één kans met de keeper. Daarna kon een voorzet die lang onderweg was door een speler van JvA vanaf een meter of 15 op doel gekopt worden. Hij werd daarbij niet gehinderd en ook de gelegenheidskeepert Ferdi ‘Fik’ Kwetters stond op het verkeerde been waardoor de bal tergend langzaam in de lange hoek stuiterde: 1 – 0.
Hierna was het Veen 3 dat het voortouw nam. Het betere van het veldspel hadden de groen- witten, er kwamen ook mogelijkheden tot kansen maar de 1 – 1 liet op zich wachten. Dit tot ons Williameke, of te wel onze trouwe loebas, vond dat hij zich moest laten gelden, EN HOE!
Een pasje van achteruit werd op een meter of 25 van het doel gecontroleerd door hem, hij bedacht zich niet en nam het lederen speelobject in een keer half vanuit de draai op de pantoffel. Iemand die vroeger gevoetbald heeft of nu nog voetbalt weet dan al vanaf het moment van ‘het verlaten van je schoen’, deze gaat erin. En zo geschiedde. De bal ging in een streep of fabuleuze wijze in de winkelhaak, een beauty van de bovenste plank.
Het momentum was hierna voor Veen 3, men zette aan maar kwam niet door de goed georganiseerde verdediging van JvA gespeeld. Tot overmaat van ramp ging het achterin bij Veen gruwelijk mis. Roy ‘Scootje’ Vos wilde de bal terugspelen op keeper Ferra maar deed dit te kort, hierdoor kon Ferra de bal niet wegjassen en kon de spits er tussen komen. Het doel was leeg: 2 – 1 voor de Ammerzodenaren.
In de rust geen wijzigingen aan Veense kant. Men bleef aanzetten en druk zetten. Dit resulteerde een kwartiertje na rust in de gelijkmaker: 2 – 2. Een steekbal werd door de verdedigers nog gepareerd, de rebound viel voor de voeten van wederom onze Phillens. Hij schoot de bal onhoudbaar bovenin het dak van het doel.
Hierna ging Veen 3 op jacht naar de drie punten. Een minuut of 5 a 10 voor tijd viel de goal, al was dit niet geheel verdiend. Op basis van de strijdlust en werklust van JvA was een gelijk spel misschien wel fair geweest. Desalniettemin waren de Veensen dolblij met de goal. Een scrimmage voor het doel kwam via via voor de voeten van Matthijs ‘Mabu’ Burghout, hij kreeg de bal met enig fortuin mee en wist de 2 – 3 binnen te punteren. Er volgde nog een slotoffensief van JvA maar dit haalde niks uit tegen de ijzersterke verdediging van Veen. Een ouderwets niet geheel terechte overwinning maar die smaken het lekkerst.
Basisopstelling Veen 3: Ferdi Kwetters, Roy Vos, Gerben Verheij, Peter van Helden, Harm van Ballegooijen; Arjan Klop, William Vos, Ruben Burghout; Matthijs Burghout, Nick Bouman, Gerrold Burghout.

De week daarna, 22 april, mocht de Veense voetbalmachine aantreden tegen een onbekende tegenstander te weten fusieclub HRC’14. Een ploeg die voor de winterstop nog geen deuk in een pakje boter schopte en na de winterstop nog niet had verloren. Dat was opvallend.
Het weertje was niet best, het motregende maar het was gelukkig niet koud.
Wie waren er wel en wie waren er niet?
Niet: Marco ‘Tsjapslon’ Honcoop, Johan ‘poes’ Vos, Andreas ‘mitella’ Vat, William ‘Kuiten als leer’ Vos, Gerwin ‘Qtje’ Sack, Badr ‘mocci’ Laatiyaoui en Nano ‘Johnny Bravo’ van Ballegooijen konden om uiteenlopende redenen niet meedoen.
Op de bank begonnen: Ferdi ‘Ferra’ Kwetters, Roy ‘Mr Lover Lover’ Vos, Gerben ‘aaaahh’ Verheij. Ruben ‘pablo’ Burghout sloot in de rust pas aan.
Veen 3 begon voortvarend aan de wedstrijd. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd in de pot gegooid door Gerrold ‘Mourinho’ Burghout, de bal viel buiten bereik van de buitelende keeper in de lange hoek: 1 – 0 en Veen op rozen vroeg in de wedstrijd.
Hierna had hadden de Hurwenen Rossum’ers een lange tijd het betere van het spel. De bal ging makkelijk rond bij de jonge ploeg en men legde veel loopacties op de mat. Veen 3 beperkte zich met name tot verdedigen. Het gemis van wat vedettes liet zich merken. Dit ging lang goed maar eiste wel zijn tol. Achtereenvolgens Mika en Harm moesten het veld met opgelopen blessures verlaten. Voor hen in de plek kwamen Roy Vos en Gerben Verheij.
Vlak voor rust viel tot overmaat van ramp de gelijkmaker te betreuren. Een verdekte schot van de rand van de 16 was de groen-witte keeper Arno van Loon te machtig: 1 – 1.
Na rust een enerverende pot. Veen 3 had het iets betere van het spel. Dit resulteerde onder andere in een gigantische kans voor Huibert van Helden maar hij schoot wild en onverdroten over.
Hierna trok Veen 3 de wedstrijd toch over de streep. De in de rust ingevallen Ferdi ‘Ferra’ Kwetters kreeg het op zijn heupen en schoot (volgens eigen zeggen volledig bedoeld en gemikt) de bal over de keeper heen in de winkelhaak. Een fantastisch mooie goal. Hierna viel ook nog de 3 – 1. Een lichte overtreding op spits Ad ‘bakkertje’ van Ballegooijen werd door de scheids beoordeeld als penalty waardig. Deze werd onverbiddelijk ingeschoten door Arjan ‘captain’ Klop: 3 – 1. Voor de statistieken scoorde HRC vervolgens nog de 3 – 2 in de blessuretijd maar de overwinning van Veen 3 kwam niet meer in gevaar.

Basisopstelling Veen 3: Arno van Loon, Gerhard Boogaard, Harm van Ballegooijen, Peter van Helden, Michael van der Velden; Matthijs Burghout, Arjan Klop, Nick Bouman; Huibert van Helden, Ad van Ballegooijen, Gerrold Burghout.

Zaterdag 29 april 2023 mocht de groen-witte mannschaft wederom aantreden tegen HRC. De return van de week ervoor. In de wetenschap dat uitdoelpunten niet dubbel tellen moest er gewoon gewonnen worden om te proberen de eerste plaats te veroveren.
Het had weer flink geregend. Afmeldingen wel te verstaan.
Niet: Marco ’de druk eraf’ Honcoop, Arjan ‘captain’ Klop, Harm ‘bliep’ van Ballegooijen, Michael ‘Mikachu’ van der Velden, Andreas ‘mitella’ Vat, Gerhard ‘stofkapje’ Boogaard, Matthijs ‘puntknie’ Burghout en Nano ‘Johnny Bravo’ van Ballegooijen konden om uiteenlopende redenen niet meedoen.
Op de bank begonnen: Johan ‘pussy’ Vos, Petro van Helden, Huibert ‘shakespeare’ van Helden, Govert Verdoorn en Ronald ‘slager’ Vos.
Veen 3 begon strijdlustig aan de wedstrijd. Een tactische meesterzet van coach Mourinho: Nick ‘granaatscherf’ Bouman verstrekte de achterste linie en dat pakte goed uit. Gerben ‘enkelbanden als postelastieken’ Verheij kreeg de rol als verdedigende middenvelder toebedeeld.
Veen ervaarde bij het omkleden een ware deja vú. De kleedkamers leken verdacht veel op de oude kleedkamers op de befaamde ‘Heuye’. We merkten dat we echt heel erg verwend zijn met de prachtige Hanenweide in Veen wat normaal onze thuisbasis is.
Dan de andere omstandigheden: het veld mocht geen knollentuin worden genoemd, dat is oneervol voor een echte knollentuin. Het weer was echter wel voortreffelijk. Vooraf wisten we al dat we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een zeer onte scheids zouden krijgen die er alles aan zou gaan doen om ons niet te laten winnen.
HRC was echter geen schim van de ploeg die we in Veen hadden bestreden. Veen 3 kon makkelijk stand houden en kreeg ook de betere kansen. Al vroeg werd een goal al dan niet terecht afgekeurd wegens buitenspel. Nu moet ook gezegd worden dat de grensrechter waarschijnlijk twee dagen abuis zat, afgelopen donderdag was het namelijk Koningsdag waarop enthousiast gevlagd mocht worden. Deze jongen zette dat twee dagen later vrolijk voort. Zodra Veen 3 de bal op de helft van HRC kreeg vlagde hij voor buitenspel.
De scheids hielp ook niet bepaald mee en floot als Roelof Luinge in zijn ‘beste’ dagen.
Een kopbal van Gerben Verheij eindigde nog op de paal en niet lang daarna viel hij uit met een op het oog vervelende enkelblessure. Petro van Helden viel voor hem in.
Vlak voor rust brak diezelfde Petro van Helden de ban. In twee instanties schoot hij de bal uiteindelijk onhoudbaar onderkant lat achter de keeper: 0 – 1.
Na rust het zelfde team van Veen 3. Men hield makkelijk stand en HRC werd niet gevaarlijk. Sterker nog: de grootste kansen waren voor de groen-witten. De ingevallen Govert Verdoorn zette goed voor op Gerrold Burghout en laatstgenoemde volleerde helemaal vrijstaand iet wat onbesuisd over. Ook William ‘Phillens’ Vos kreeg een kans maar schoot via een tegenstander over de lat. HRC probeerde er nog een slotoffensief uit te persen maar de verdediging inclusief keeper Van Loon stond werkelijk waar als een huis, complimenten mannen!
De scheids deed ook nog wat duiten in het zakje door Ruben Burghout geel te geven voor praten terwijl hij werkelijk waar niks zei en hij onthield Veen 3 ook nog een loepzuivere penalty na een overtreding op de ingevallen Huibert van Helden. Én passant zei hij ook nog even tegen Gerrold Burghout dat hij zeker 7 minuten extra bij zou tellen, niemand weet waarom.
Al met al een pittig potje dat uiteindelijk toch met het kleinst mogelijke verschil over de streep getrokken werd. Heerlijk!
Komende zaterdag mag de groen-witte equipe om half 3 thuis aantreden tegen Kerkwijk 4. Een lastige ploeg waar we weer op ons scherpst tegen zullen moeten zijn.
Basisopstelling Veen 3: Arno van Loon, Roy Vos, Nick Bouman, Peter van Helden, Ferdi Kwetters; Ruben Burghout, Gerben Verheij, William Vos; Gerwin Sack, Matthijs den Dekker, Gerrold Burghout.