Achilles Veen pakt punt tegen hoogvlieger Smitshoek

Teamfoto-AV-1

Zaterdag 6 mei stond voor Achilles Veen een lastige thuiswedstrijd op het programma. In de strijd tegen degradatie moest er een resultaat gehaald worden tegen nummer 3 Smitshoek. Altijd een lastige tegenstander voor Achilles Veen. Achilles Veen speelde vanuit een goede organisatie en hield eigenlijk vrij eenvoudig de ‘nul’. Helaas werd aan de andere kant het net ook niet gevonden. Eindstand: 0-0

Achilles Veen begon met Bas van Stokkom in de basis naast Melle Mandemakers. Daan Wensink werd als blok op het middenveld vlak voor de verdediging gezet.

Het was in de openingsfase Achilles Veen dat verreweg het gevaarlijkst was. Smitshoek kon de bal totaal niet in de ploeg houden en had zijn handen vol aan een goed spelend Achilles Veen. Al in de derde minuut was er een flinke kans voor Jens Verschuren die de bal kreeg teruggelegd van Jari Koenraat. Verschuren raakte bal echter totaal verkeerd en zijn schot ging ruim naast.

De volgende grote kans was voor aanvoerder Nikki Baggerman. Hij kreeg de bal panklaar op zijn hoofd van Jens Verschuren, maar hij mikte net te hoog en kopte over.

Na een kwartier spelen ging de Veense storm wat liggen en kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht. In de 21e minuut resulteerde dat in een kopkans voor Smitshoek uit een hoekschop, maar deze ging net over. Vlak voordat er een half uur gespeeld was probeerde Fabian Korporaal nog een keer uit te halen van zo’n 18 meter, maar zijn schot ging ook net over.

In de 43e minuut is er het eerste serieuze gevaar van Smitshoek. Luigi Bruins mocht aanleggen voor een vrije trap. Dat deed hij behoorlijk, maar Jorn Wagener dook de bal katachtig uit de kruising.

In de tweede helft een beter Smitshoek dan in de eerste helft. De oranjehemden zoeken wat meer de aanval en Achilles Veen laat zich wat meer terugzakken. In de 52e en de 56e minuut zijn er wat kansjes voor de gasten, maar echt grote kansen blijven nog uit. Aan de andere kant probeert Jari Koenraat met een omhaal te scoren, maar raakt de bal niet lekker. De ingevallen Thomas de Man is ook nog dreigend, maar hij maakt het de keeper niet echt moeilijk. In de 87e minuut nog een grote kans voor Smishoek die over wordt geschoten.

In de slotfase is Jari Koenraat nog twee keer gevaarlijk. Eerst krijgt hij de bal goed mee van Justin Beemsterboer, maar loopt hij net iets te ver door waardoor de hoek voor een goed schot te moeilijk wordt. Als hij de trekker overhaalt gaat de bal over. Even later nog een Koenraat met een schot van een meter of 18 dat net naast gaat. Daarna vindt de prima leidende scheidsrechter Vink het mooi geweest en fluit voor het einde van de wedstrijd.

KLIK HIER om een videosamenvatting van de wedstrijd te bekijken.

Opstelling Achilles Veen
Jorn Wagener, Ozan Cimen, Bas van Stokkom, Melle Mandemakers, Tim van Broekhoven (62’ Mats van Huijgevoort), Fabian Korporaal, Daan Wensink, Niek Wilborts (80’ Glenn Kools), Nikki Baggerman (68’ Thomas de Man), Jens Verschuren (80’ Justin Beemsterboer), Jari Koenraat

De concurrentie
Doordat WNC bij Jodan Boys niet verder kwam dan een 4-2 verlies steeg Achilles Veen met het behaalde punt naar de 10e plaats van de ranglijst. Spijkenisse wist bij Goes wel de volle buit te pakken (0-2) en komt daarmee op 28 punten (4 punten minder dan Achilles). Ook Zwaluwen wist te winnen. Thuis tegen FC ’s-Gravenzande werd het 1-0. De ‘haringkoppen’ komen daarmee op gelijke hoogte met WNC en staan op 31 punten net onder Achilles.
Overige uitslagen: sv Poortugaal – ARC 2-2, Nieuwenhoorn – SC Feyenoord 2-1, ODIN 59 – Capelle 1-1 en De Dijk – Kloetinge 0-4.

Volgende week
Zaterdag 13 mei wacht Achilles Veen de uitwedstrijd tegen nummer 15 Jodan Boys. Spijkenisse en Zwaluwen spelen dan ook tegen elkaar. Feyenoord speelt dan thuis tegen ODIN 59 en WNC mag het thuis gaan opnemen tegen ARC. Het zal weer een spannende zaterdag worden en we zijn natuurlijk allemaal benieuwd hoe de ranglijst van de Vierde Divisie er na afloop uit zal zien.

Topscorers Competitie Aantal
Jari Koenraat 8
Jens Verschuren 6
Jeroen Sterrenburg 2
Bas van Stokkom 2
Thomas de Man 1
Rico Geeroms 1
Niek Wilborts 1
Daan Wensink 1
Justin Beemsterboer 1
Nikki Baggerman 1
Tim van Broekhoven 1
Fabian Korporaal 1
Eigen doelpunt 2