Voorbeschouwing Achilles Veen – Smitshoek

Zaterdag 7 maart speelt Achilles Veen 1 de thuiswedstrijd voor de competitie tegen Smitshoek uit Barendrecht.

Na het bekertreffen tegen vv Altena (0-6 overwinning) staat er nu een echte kraker in de subtop van de Hoofdklasse A op het programma. Beide ploegen staan namelijk op 33 punten. Achilles Veen staat echter 1 plaats hoger door een veel beter doelsaldo dan Smitshoek. Het doelsaldo van Smitshoek is namelijk precies 0 en dat van Achilles Veen +22. Achilles Veen aast op meer en wil aansluiten bij de top van de competitie, maar de gasten uit Barendrecht zullen ongetwijfeld met dezelfde ambitie naar Veen afreizen.

Smitshoek is niet bepaald een favoriete tegenstander van Achilles Veen. Van de laatste 11 ontmoetingen werden er slechts twee door de ‘groen-witten’ gewonnen. Iedereen die afgelopen november bij de heenwedstrijd aanwezig was kan zich deze wedstrijd ongetwijfeld nog goed herinneren. Bijna de volledige wedstrijd werd de thuisploeg door Achilles Veen van het kastje naar de muur gespeeld met maar liefst 18 doelrijpe kansen als gevolg. Achilles Veen wist er echter geen een te benutten en Smitshoek trof wel eenmaal doel.

Voor wat betreft het benutten van kansen gaat het Achilles Veen de laatste weken echter een stuk beter af. In de laatste vier officiële wedstrijden werd maar liefst 21 maal doel getroffen. Dus mocht Achilles Veen tegen Smitshoek weer zoveel kansen kunnen creëren, dan zal er ongetwijfeld deze keer wel een binnen vallen.

De wedstrijd begint zaterdag uiteraard om 14:30 uur op De Hanen Weide en staat onder leiding van scheidsrechter Michell Adriaans. Hij wordt geassisteerd door Raymond Meilink en Hans van Bruggen.

Pupil van de Week is Damian Vroege! Damian speelt als verdediger in de JO9-2 en zit in groep 4/5 van de Oranje Nassauschool. Damian zijn favoriete clubs zijn Achilles Veen en Ajax en zijn favoriete spelers Niels Duister en Donny van de Beek! Damian voorspelt een 4-1 overwinning voor Achilles Veen!