Achilles Veen via Altena door naar kwartfinale beker

Dinsdag 3 maart stond in het kader van de Districtsbeker de 1/8 finale op het programma. Het betrof een uitwedstrijd bij de koploper van de tweede klasse vv Altena. De Nieuwendijkers lagen Achilles Veen geen strobreed in de weg wat resulteerde in een klinkende 0-6.

Al na 30 seconden ging Altena in de fout met een overtreding net buiten het strafschopgebied. Dit resulteerde al in de 2e minuut in de openingstreffer. Het was Berry Sonnenschein die de bal keurig over de muur heen draaide in de korte hoek.

In het volgende half uur is er veel balbezit voor Achilles Veen, maar de groen-witten komen dan niet verder dan een aantal afstandsschoten. De thuisploeg duikt wel een aantal keer gevaarlijk op in de grote ruimte achter de Veense defensie, maar echt gevaarlijk wordt het nooit.

Dan wordt in 8 minuten tijd de wedstrijd door Achilles Veen in het slot gegooid. Eerst is het in de 34e minuut Diego Meerveld die vanaf links naar binnen trekt en met zijn rechter de 0-2 binnen schiet. In de 39e minuut schiet Niek Wilborts van dichtbij de 0-3 binnen en in de 43e minuut kan Thomas de Man de 0-4 al binnen schieten.

In het begin van de tweede helft neemt Achilles Veen wat gas terug, totdat Kevin van Kempen het op zijn heupen krijgt. In de 71e minuut is hij het eindstation van een aanval die hij zelf opzette. De voorzet van Thomas de Man viel via de keeper bij Kevin van Kempen voor zijn voeten en de 0-5 kon eenvoudig worden binnen geschoten. Vlak daarna komt Thomas de Man licht geblesseerd van het veld wat betekent dat Achilles Veen de wedstrijd met 10 spelers moet afmaken, omdat er al drie maal gewisseld is. Dat weerhoudt Achilles Veen er overigens niet van de score nog verder uit te breiden. In de 77e minuut poort Kevin van Kempen op de achterlijn zijn tegenstander en biedt Melle Mandemakers een niet te missen kans. Laatstgenoemde schiet dan ook eenvoudig de 0-6 binnen.

In de 88e minuut is de thuisploeg nog het dichtst bij een eretreffer, maar het afstandsschot waar Jorn Wagener zich een beetje op verkeek, belandde op de lat. Na precies 90 minuten spelen wordt er afgefloten.

Achilles Veen wint dus op bezoek bij vv Altena overtuigend met 0-6. Tegenstander in de kwartfinale is zaterdag derdeklasser Halsteren dat verrassend met strafschoppen wist te winnen van Hoofdklasser Baronie. De wedstrijd wordt gespeeld op De Hanen Weide. Speeldatum komt waarschijnlijk op dinsdag 24 maart.