Achilles Veen 1 kijkt omhoog na overwinning op Smitshoek

Zaterdag 7 maart stond voor Achilles Veen de thuiswedstrijd tegen Smitshoek op het programma. Beide ploegen stonden op punten gelijk. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was niet zo groot als in de heenwedstrijd, maar het verschil was dat Achilles Veen deze keer wel wist te scoren en de gasten uit Bardendrecht niet. Het werd verdiend 2-0 voor Achilles Veen.

Vanwege de schorsing van Rico Geeroms kon Toby Tan weer eens zijn opwachting maken in de basis. Hij startte rechts achter. Rémon Koenen kwam weer vanaf het middenveld omdat de in vorm verkerende Thomas de Man natuurlijk rechts in de aanval startte.

De wedstrijd was nog geen 10 minuten oud toen er al 4 kansen te noteren waren. Eerst was er een poging van Thomas de Man die werd gered door de keeper van Smitshoek. Even later een knappe steekbal van Thomas de Man op Sen Aerts, maar laatstgenoemde kreeg de bal in kansrijke positie niet voldoende onder controle. In de 6e minuut een mooie actie van de gasten, maar Jorn Wagener kon het schot klem pakken en in de 8e minuut is er weer een kansje voor Sen Aerts, maar die ziet zijn poging ruim over gaan.

Maar er hoeft niet lang gewacht te worden op de openingsgoal, want na 14 minuten is het wel raak. Thomas de Man is de afmaker op aangeven van Rémon Koenen.

Na ruim een half uur spelen is er weer een kans voor Achilles Veen na gepruts van de Smitshoek-defensie. Sen Aerts besloot in kansrijke positie nog niet af te drukken, leverde de bal af bij Rémon Koenen. Die schoot vervolgens wild naast.

Vlak voor de rust is het wel weer raak voor Achilles Veen. Toby Tan was mee naar voren gekomen en legt hem met een mooie pass panklaar voor Rémon Koenen die onberispelijk de 2-0 en zijn negentiende van de competitie tegen de touwen schiet.

In de tweede helft is er een stuk minder spektakel te zien dan in de eerste helft, maar over en weer worden nog wel wat kansjes gecreëerd. Na een uur spelen wordt Smitshoek tweemaal gevaarlijk, maar tot twee keer toe staat de goed keepende Jorn Wagener in de weg. In de 67e minuut dolt Diego Meerveld zijn tegenstander, maar ontbreekt de finesse in zijn schot. 10 minuten voor tijd raakt Rémon Koenen nog een keer de binnenkant van de paal en even later kopt hij een voorzet van Berry Sonnenschein over.

In de 89e minuut nog een grote kopkans voor Niek Wilborts die naast gaat en Melle Mandemakers zet in de 90e minuut Teun Sebregts nog kansrijk voor de goal, maar de keeper voorkomt een grotere nederlaag. Als even later aan de andere kant ook weer een doelpunt wordt voorkomen door Jorn Wagener vindt de scheidsrechter het welletjes en blaast op de fluit voor het einde. Achilles Veen boekt een dik verdiende zege op een directe concurrent en doet weer goede zaken op de ranglijst.

Jorn Wagener, Toby Tan, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Berry Sonnenschein, Teun Sebregts, Rémon Koenen, Theo Martens, Thomas de Man, Sen Aerts (55’ Niek Wilborts), Diego Meerveld (81’ Melle Mandemakers)

Achilles Veen nam door de overwinning afstand van Smitshoek en maakte een sprongetje naar de vierde plaats doordat AZSV de uitwedstrijd bij Capelle met 2-0 verloor. AZSV heeft overigens nog wel een wedstrijd tegoed. Ook kwam Achilles Veen dichterbij SC Feyenoord dat thuis verrassend niet wist te winnen van DUNO D (1-1). Het gaatje met de nummer 3 bedraagt nog maar 2 punten. De top 2 ging niet in de fout. Sportlust ’46 won uit bij Achilles ’29 eenvoudig met 0-3. DHSC had het thuis tegen Zwaluwen moeilijk, maar won wel met 1-0.
Overige uitslagen: ARC – Spijkenisse 1-2, FC ’s-Gravenzande – Rijsoord 3-1 en Jodan Boys – Rijnvogels 1-1.

Zaterdag 14 maart wacht Achilles Veen een lastige wedstrijd op bezoek bij FC Rijnvogels. Er wordt in Katwijk om 14:30 uur afgetrapt.