Voorbeschouwing Achilles Veen – Roda JC

Dinsdag 29 oktober gaat Achilles Veen het voor de derde keer in het bestaan van de club opnemen tegen een BVO in een officiële wedstrijd. In de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker komt namelijk Roda JC uit Kerkrade op bezoek in Veen.

Zoals hierboven vermeld kwam Achilles Veen twee maal eerder uit tegen een BVO in een officiële wedstrijd. In het jaar 2000 wist Achilles Veen zich namelijk ook te plaatsen voor de eerste ronde van de toenmalige ‘Amstelcup’. Die eerste ronde bestond destijds uit een poulefase en Achilles Veen werd ingedeeld bij UDI ‘19/Beter Bed, FC Eindhoven en Helmond Sport. Het avontuur begon met een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Daar werd redelijk kansloos met 4-1 verloren. Doelpuntenmaker voor Achilles Veen was Gila Idrissi. De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen UDI ’19 en eindigde door doelpunten van Richard van der Lee, Vincent den Adel en Gila Idrissi in een 3-1 overwinning. De thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven moest dus gaan beslissen wie de poulewinnaar zou gaan worden. Achilles Veen kwam op voorsprong door twee doelpunten van Vincent den Adel, maar in de laatste minuut kon Eindhoven uit een strafschop de gelijkmaker maken. Daarmee was voor Achilles het avontuur in de beker helaas afgelopen.

Drie jaar geleden plaatste Achilles Veen zich ook voor de eerste ronde. Toen was VVSB te gast op De Hanen Weide. De halve finalist van het seizoen daarvoor was met 4-1 te sterk voor de ‘Groen-Witten’.

Dinsdag dus weer een BVO op bezoek in Veen. Roda JC komt uit in de Keuken Kampioendivisie en kent een tumultueus seizoen met een slechte start en veel financiële problemen. Een beoogd geldschieter uit Mexico werd zelfs door de supporters het stadion uitgezet en de problemen zijn vooralsnog niet opgelost. De ploeg trekt zich daar echter niets van aan en is aan een opmars begonnen in de eerste divisie. Afgelopen vrijdag werd zelfs met 4-2 gewonnen van koploper NAC Breda. Dit moet bij Achilles Veen trainer en NAC-legende John Karelse natuurlijk al wraakgevoelens oproepen. Roda JC is inmiddels opgeklommen naar de elfde plaats met 16 punten uit 12 wedstrijden.

Achilles Veen beleefde ook een goed weekend. Naast de goede overwinning tegen Rijnvogels en het sprongetje op de ranglijst was er namelijk nog meer goed nieuws. De aanvallers Sen Aerts en Rémon Koenen (samen in de competitie al goed voor 12 doelpunten) zijn namelijk hersteld van hun blessures en kunnen dinsdag in principe gewoon spelen tegen Roda JC.

De wedstrijd begint aanstaande dinsdag om 19:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. Hij wordt geassisteerd door de heren Bexkens, Koopman en Timmer.