Verslag VR1: Ook tegen SSC zit het niet mee

26 oktober namen we het op tegen SSC VR1. Zij spelen al een aantal seizoenen mee om het kampioenschap in de 4de klasse. Voor ons vers gepromoveerde Veenerinnen een lastige kluif dus. De bekoorlijke zonnestralen werden wreed verstoord door een woeste zuidwester. Toch waren er vandaag 14 vrouwen bereid om moeder natuur te trotseren. Na de wekelijkse tenuebingo en het praatje van de trainers was het tijd voor de warming-up.

Sanne vond het een goed idee om dit al appel etend in te starten, want als je al moeite hebt met ademen kun je maar  beter je mond vol hebben met appel tijdens het rennen. Tot ieders stomme verbazing had ze dan ook al snel steken in dr zij.

Stipt 11:30 stonden de volgende 11 speelsters aan de aftrap. Op doel Kiki, in de verdediging Raïsa, Nena, Ingrid en Romy. Op het middenveld Esmee, Linde, Tabitha en Charlotte en voorin Sanne en Shanna. Op de bank begonnen Emmie, Mirte en Nicole.

Een minuut of 10 hield Achilles SSC aardig in bedwang, maar toen was de ban dan toch gebroken voor wat wederom een erg doelpuntrijk duel ging worden. Na een half uur spelen stonden we op een 0-3 achterstand.

Toen begon het een paar minuten echt te lopen bij Achilles met 2 goals tot gevolg. Een goede actie van de ingevallen Mirte en de daaropvolgende afgemeten voorzet kon makkelijk worden binnengewerkt door Shanna. Even later verdiende Achilles een vrije trap en deze viel tot verbijstering van SSC binnen in de verre hoek. Hoe kan dit nou?! Riep de trainer verontwaardigd. Dat kan als je een Nena in je team hebt rondlopen. 2-3

Achilles wist echter niet door te drukken en de spanning op te voeren en ging rusten met een 2-5 achterstand.

In de rust werden de echt belangrijke dingen besproken, zover we elkaar konden verstaan want aan de trainer van de JO19 te horen speelden zij niet hun beste wedstrijd. Het belangrijkste onderwerp in de rust was het codewoord voor ‘stappen’ of ‘lijn’ waar ook appel en peer de revue passeerden. Wat het nu uiteindelijk geworden is weet niemand.

Ook werd nog even gevraagd of Raïsa haar medespeelsters wel hoorde als ze om de bal vroegen. Dit is gelukkig wel het geval, maar ze doet er alleen niks mee.

De 2de helft wist Achilles SSC nog beter te beteugelen, maar echt spannend werd het niet meer. Er vielen nog 2 doelpunten aan Veense zijde. Nadat een bal niet goed werd verwerkt door de verdediging van SSC kon Linde met een uiterste krachtsinspanning een diepe bal geven tegen de wind in en Shanna alleen voor de keepster zetten. Zij lobte de bal over de keepster heen en tussen de palen.

De 4de goal van Achilles kwam voort uit het onder druk zetten van SSC tijdens het opbouwen. Mirte onderschepte de bal in de 16 van de tegenstander en legde breed op Shanna. Die draaide weg van haar tegenstander en met een droge schuiver verschalkte ze de keepster.

Ondertussen had SSC ook nog 3 keer gescoord waardoor er weer een prachtige 4-8 uitslag ontstond.