Achilles Veen krijgt te weinig tegen Roda JC

In de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker kwam Roda JC op bezoek in Veen. De ploeg uit de Keukenkampioendivisie was een uur lang de onderliggende partij, maar wist uiteindelijk in Veen toch met 2-0 te winnen.

Hoofdtrainer John Karelse viel weer terug op de 442-opstelling, zoals deze ook werd gehanteerd tegen HHC in de vorige ronde. Sen Aerts en Rémon Koenen waren de spitsen en Thomas de Man en Berry Sonnenschein mochten op het middenveld plaatsnemen.

Beide ploegen begonnen wat aftastend aan de wedstrijd, maar na 12 minuten spelen kwam het eerste gevaar van Achilles Veen. Na een mooie aanval ging het schot van Berry Sonnenschein hard voorlangs.

Na 17 minuten spelen wederom een prachtige aanval van Veense zijde. Thomas de Man krijg in kansrijke positie de bal helaas niet onder controle. Een paar minuten later is het alweer Achilles Veen dat gevaarlijk wordt. Berry Sonnenschein kan afdrukken na een mooie combinatie met Niek Wilborts, maar zijn inzet raakt het zijnet aan de verkeerde kant van de paal.

Pas na 36 minuten spelen wordt Roda JC voor het eerste gevaarlijk, maar het schot gaat ruim naast. Even later weer een mooie aanval van Veense zijde, maar nu gaat de poging van Vincent van Hoof ruim naast. In de 42e minuut het eerste smetje voor Achilles Veen. Sen Aerts grijpt weer naar zijn lies en moet geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Diego Meerveld.

Vlak voor de rust probeert Thijs van den Berg vanaf eigen helft nog de Limburgse keeper te verschalken, maar die is net op tijd terug om de bal te kunnen vangen.

In de tweede helft begint er bij Roda JC wat irritatie op te komen en dit levert al snel een gele kaart op voor Alberg en voor Van Eijma. De eerste wegens aanmerkingen op de leiding en de tweede vanwege een overtreding op Diego Meerveld.

Als de tweede helft 10 minuten onderweg is mag Theo Martens een vrije trap de ‘zestien’ in gooien en vanuit die vrije trap doet Maarten Boddaert een poging met een omhaal, maar die kan door de keeper eenvoudig gevangen worden.

Pas in de 55e minuut lukt het Roda JC voor het eerst om echt dichtbij een doelpunt te komen. Na een snelle aanval wordt de paal geraakt. 4 minuten later is het wel raak. Uit het niets schiet Alberg zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Achilles Veen gaat dan nog meer de aanval zoeken en creëert nog steeds kansen, maar gaat ook meer ruimte weggeven waardoor ook Roda JC gevaarlijker kan worden. Een goeie schietkans van Berry Sonnenschein gaat over via een Limburgs been en ook Roda JC wordt nog een paar keer gevaarlijk. Na 75 minuten spelen beslist Roda JC de wedstrijd doordat een van richting veranderde vrije trap achter Jorn Wagener binnen valt.

Ook daarna blijft Achilles Veen aandringen. Kopballen van Maarten Boddaert en Kevin van Kempen vinden het doel niet en een schot van Berry Sonnenschein was de keeper al gepasseerd, maar een verdediger stond nog klaar om de bal van de doellijn te werken.

Achilles Veen was een uur lang de bovenliggende partij tegen Roda JC, maar wist dit niet om te zetten in een voorsprong. Uiteindelijk bleek de eerste divisionist effectiever waardoor er na 90 minuten 0-2 op het scorebord staat.

Jorn Wagener, Rico Geeroms, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof, Thomas de Man (70’ Ruben Alonso Taboada), Theo Martens, Berry Sonnenschein, Niek Wilborts (79’ Kevin van Kempen), Rémon Koenen, Sen Aerts (42’ Diego Meerveld)